Detalii din ancheta morții militarului francez, găsit fără suflare într-o cameră de hotel din București. Dan Antonescu: Se iau în calcul cel puțin 3 variante
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Detalii din ancheta morții militarului francez, găsit fără suflare într-o cameră de hotel din București. Dan Antonescu: Se iau în calcul cel puțin 3 variante / Foto: Pixabay, de centaur60
Detalii din ancheta morții militarului francez, găsit fără suflare într-o cameră de hotel din București. Dan Antonescu: Se iau în calcul cel puțin 3 variante / Foto: Pixabay, de centaur60
Află în articol detalii despre cazul militarului francez găsit mort într-o cameră de hotel din Capitală.

Este anchetă de proporții după moartea militarului francez, găsit decedat duminică, în camera unui hotel din Capitală. Camerista care l-a găsit fără viață pe bărbat a fost deja audiată. Între timp, oamenii legii au luat legătura și cu ceilalți clienți ai hotelului dar și cu colegii militarului cazați în aceeași perioadă, pentru a găsi cât mai multe indicii despre posibila cauză a morții bărbatului.

Totodată, au fost ridicate și imaginile de pe camerele de supraveghere. Potrivit unor surse, prima ipoteză avută în vedere de către oamenii legii este sinuciderea, dar soldatul nu a fost lăsat un bilet de adio.

Dan Antonescu: Se iau în calcul cel puțin trei variante

Militarul francez avea 41 de ani și doi copii trecuți pe asigurarea de viață. Ușa de acces a hotelului în care a fost cazat nu era forțată și nici camera nu fusese răvășită, potrivit criminaliștilor. El a fost găsit cu o foarfecă înfiptă în gât. Instrumentul era din dotare, mai exact din trusa sa de militar. 

"Militarii trăiesc o provocare absolut inedită, trăiesc departe de familiile lor, îi așteaptă un viitor incert, nesigur. Și este posibil ca elemente de genul acesta să aibă presiune frustrantă pe individ și atunci vorbim despre sinucidere", a spus Tudorel Butoi, expert criminalist.

"Se iau în calcul cel puțin trei variante: sinuciderea, așa cum spuneați dumneavoastră, crimă sau moarte accidentală. Aici intervine procedura penală. Procurorul este cel care va lua legătura cu ambasada pentru a fi contactată familia", a declarat Dan Antonescu, expert criminolog, scrie Realitatea.net.

Ultima dată, militarul a fost văzut în viață în cursul zilei de vineri. El s-a cazat în hotelul din nordul Capitalei împreună cu alți colegi. Camerele fuseseră rezervate până pe 3 ianuarie 2023.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul militarului francez găsit mort duminică într-o cameră de hotel din Capitală, au declarat surse judiciare, conform Agerpres.

Cercetarea la faţa locului este efectuată de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror militar. Conform unor surse judiciare, anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii.

Un militar francez a fost descoperit decedat într-o cameră a unui hotel din nordul Capitalei, având o foarfecă înfiptă în zona gâtului. Descoperirea a fost făcută de o cameristă. Militarul face parte din batalionul francez dislocat la baza militară de la Cincu, parte a Grupului de Luptă al NATO din România. Vezi mai mult AICI.

Presa din Franța: Soldații francezi dislocați în România suferă de frig și foame. "N-am văzut niciodată o asemenea mizerie"

Ministrul Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, a vizitat, joi, 3 noiembrie, trupele franceze dislocate în România în cadrul Operațiunii Eagle. Presa franceză scrie că în spatele imaginilor frumoase, soldații deplâng logistica defectuoasă și condițiile de viață nedemne.

"O vizită rapidă și precisă. Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, s-a deplasat joi dimineață, 3 noiembrie, în tabăra militară de la Cincu, în România, unde militari francezi sunt dislocați din februarie în cadrul NATO. Sosirea acestuia a fost întâmpinată cu onoruri militare, iar vizita a fost punctată de inaugurarea unor infrastructuri, dar și soldați rugați să nu se arate, cu excepția unui pumn ales: nimic nu a venit să păteze frumoasa imagine a ministrului aflat în teren", scrie mediapart.fr.

Totuși, viața de zi cu zi a celor peste 700 de soldați francezi care locuiesc în unitatea militară de la Cincu este, în realitate, mai puțin glorioasă. Hrana este insuficientă, spațiile unde locuiesc soldații sunt parțial insalubre, iar încăperile sunt "reci", mai relatează sursa citată, afirmând că mulți militari consideră condițiile de viață de acolo drept nedemne. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel