Data publicării:

Despre cum se inspiră Traian Băsescu de la trei dictatori

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

În ultima perioadă se succed cu repeziciune evenimente interesante, dar deosebit de periculoase pentru democrație. Astăzi, ați aflat pe acest site de ce Boc nu-și dorește alegeri parțiale în colegiile rămase vacante în urma demisiei sau decesului unor parlamentari. Și ați constatat că premierul încalcă legea cu bună știință doar pentru că dorește să-și păstreze o zonă în care să candideze, dacă nu va mai fi prim-ministru.

Discutam ieri la Subiectiv, la Antena 3, despre felul în care actuala putere a anunțat comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, chiar dacă asta înseamnă fie prelungirea mandatelor primarilor, fie scurtarea mandatelor deputaților și senatorilor, evident tot pe lângă lege.

Pentru cei care iau astfel de decizii nu contează ce scrie la text, e foarte bine că acolo nu se spune ce pățești dacă nu respecti prevederea, ceea ce dovedește de fapt premeditarea.

Felul în care se comportă PDL are directă legatură cu stilul pe care Traian Băsescu l-a inaugurat în politică și va mărturisesc că, deși nu mă mai surprind acțiunile domnului președinte, mă miră faptul că dânsul nici măcar nu se mai ferește să facă afirmații care îi dezvăluie adevărata față.

Întors de la reuniunea Consiliului European, el ne spune răspicat și fără tremur în glas: ”Mi-am asumat informarea Comisiei că România va adera la acest acord. Dacă Parlamentul hotărăște altceva e problema lui. ”În România, legile și Constituția sunt deosebit de clare și un astfel de acord nu poate fi semnat fără aprobarea Parlamentului. Dar președintele a anunțat că îl vom semna, deci din acest punct de vedere, în mintea domniei sale, Legislativul poate fi ori o anexa, ori un impediment și nimic altceva.

Este interesant de analizat felul de a gândi al domnului Traian Băsescu pentru că așa cum se vede, mai devreme sau mai târziu, ce gândești aia și faci. Cu ce se deosebește declarația dânsului de celebra zicere “statul sunt eu” a lui Ludovic al XIV-lea?

Cât de departe de felul în care gândea și vorbea Stalin este felul în care cei aflați acum la putere procedează cu alegerile locale și parlamentare? Iosif Visarionovici a produs celebra afirmație “nu conteaza cine votează, contează cine numără voturile” și din acest punct de vedere trebuie să ne întrebăm dacă mai există vreo diferenșă între modul în care gândesc și vorbesc cei de la putere și modul în care actionează aceștia?

În fine, ajungem la un alt eveniment petrecut în ultimile zile deși este mai degrabă vorba despre o declarație a unui bancher occidental. Andreas Treichl de la Erste spune că măsurile care au fost luate de guvernul României (cele prin care s-au tăiat salariile bugetarilor cu 25%) sunt aproape de neimaginat în Europa de Vest și mai zice că decizia “ a fost destul de brutală ,“însa constată în același timp că “Estul e o regiune unde oamenii au învățat să trăiască cu brutalitate”.

Cum vi se pare aceasta analiză? Intră sau nu în contradicție cu afirmațiile zilnice pe care le face Boc cu privire la măsurile guvernului său, chipurile apreciate și urmate de țările mari din UE? Într-un viitor material  vă voi prezenta felul în care a crescut salariul minim în ultima perioadă de timp în state membre ale UE ca să vedeți și dumneavoastră cu cât tupeu ne minte domnul prim-ministru. Am zis tupeu, deși e interesant de văzut dacă nu cumva e o tehnică de guvernare izvorată din gândirea altui monstru al isoriei...Hitler, care spunea că “brutalitatea naște respect” și când vezi asta și compari cu ce fac ai noștri parcă ți se face pielea găina când recitești declarația lui Treichl, mai ales partea aia cu “oamenii au învățat să trăiască cu brutalitate.”

Cu brutalitate au tăiat salariile, cu un tupeu fără egal ne mint, cu brutalitate calcă legile în picioare și comasează alegerile așa că nu poți să nu te întrebi dacă dânșii acționează potrivit principiilor “statul sunt eu”; ”nu contează cine votează, contează cine numară voturile “și “brutalitatea naște respect”. Nu de alta, dar ar fi cazul să încercăm măcar în al 12-lea ceas să întelegem încotro ne îndreptăm și să ne gândim serios la celebrul avertisment “somnul rațiunii naște monștri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel