Despre ce au discutat Putin și Lukașenko. Kremlinul l-a numit pe ultimul dictator din Europa președintele legitim al Belarusului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko
Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko
Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko s-au întâlnit ieri în Soci.

Discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexandr Lukașenko au fost intense, lungi și constructive, a declarat reporterilor secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

Potrivit acestuia, Putin și Lukașenko „au stat practic împreună și au purtat o conversație timp de aproape patru ore”. Acesta a evitat să spună ce au discutat cei doi în privința protestelor din Belarus.

"Președinții, desigur, s-au concentrat în principal pe subiecte legate de dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale dintre Rusia și Belarus și consolidarea cooperării noastre comerciale și economice. Restul nuanțelor aparțin probabil categoriei acelor nuanțe pe care nu vi le pot spune acum", a declarat Peskov reporterilor.

La Moscova, Lukașenko este perceput ca președinte ales în mod legitim al Belarusului, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare dacă Kremlinul nu crede că, pe fondul protestelor lui Lukașenko, există o lipsă de legitimitate în țara sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel