1. Brioșe cu afine
Timp total de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
1/3 de cană de miere
2 ouă
1 cană lapte de cocos
1 linguriță de zeamă de lămâie
½ de cană de ulei de cocos, topit
1 cană și jumătate de făină integrală de grâu
1 cană și jumătate de făină de ovăz
4 lingurițe de praf de copt
½ de linguriță de scorțișoară
½ de linguriță de sare de mare
1 cană și un sfert de afine sau orice alt fel de fructe de pădure preferați
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul în prealabil la peste 190 de grade Celsius. Puneți hârtie de copt în formele de brioșe sau ungeți-le bine cu ulei de cocos.
Într-un bol mic, amestecați laptele de cocos cu zeama de lămâie și lăsați să se odihnească 5-10 minute.
Într-un alt bol, puneți ouăle, mierea și uleiul de cocos și amestecați-le până se omogenizează.
Într-un alt bol, amestecați făina integrală de grâu, făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și sarea.
Adăugați jumătate din acest amestec în bolul anterior (cel cu ouăle) și amestecați până se omogenizează.
Adăugați jumătate din compoziția din bolul mic (cea cu laptele de cocos) și amestecați. Puneți și cealaltă jumătate din bolul cu ouăle, continuând să amestecați.
Terminați prin a adăuga și restul din bolul cel mic, amestecând până se combină ingredientele. Nu trebuie să amestecați prea mult. Încorporați apoi afinele în aluatul rezultat și împărțiți-l egal în formele de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, până apare forma binecunoscută de brioșă. Lăsați-le 5 minute să se răcească puțin, după ce le-ați scos din cuptor.
2. Prăjitură cu lămâie în genul clătitelor americane
Timp total de preparare: 1 oră
Ingrediente:
½ de cană de zeamă de lămâie
½ cană de lapte de cocos light
¼ de cană de ulei de șofrănel
¼ de cană de făină de cocos
½ cană de făină de migdale
3 ouă
20 de picături de extract de ștevie lichid pur
Opțional, 1 linguriță de extract de lămâie (se găsește în magazinele de produse naturiste și online)
Mod de preparare. Citiți continuarea aici.
[citeste si]