Urmărește emisiunea live
Desertul care poate fi servit zilnic, fără griji. Este chiar sănătos
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Știai că există un desert care poate fi servit în fiecare zi, fără să-ți faci griji pentru siluetă, fiind chiar sănătos?

Ciocolata neagră poate fi considerată cel mai sănătos desert. Experţii au explicat beneficiile acesteia şi au sugerat doza zilnică sigură. S-a dovedit că oamenii devin mai fericiţi, nu doar datorită gustului ciocolatei, ci şi flavonoidelor conţinute în aceasta, care sunt antioxidanţi, susţine nutriţionistul Andreanna Rainville.

Ciocolata conţine, de asemenea, multe substanţe utile care au efect asupra stării de spirit a unei persoane - acestea sunt serotonina, dopamina şi feniletilamina. Un alt expert în nutriţie, Joanna Wen, subliniază că ciocolata ajută la îmbunătăţirea memoriei şi funcţiilor cognitive ale creierului, scrie Rador, citând dariknews.bg.

În timpul zilei, pot fi consumate câteva pătrăţele de ciocolată neagră, însă nu toată, avertizează specialiştii. Ciocolata amăruie trebuie să aibă un conţinut de cacao de cel puţin 70%.

Beneficiile ciocolatei

Oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition pot garanta beneficiile ciocolatei. Experţii au efectuat un sondaj la care au participat peste 20 de mii de englezi.

În cursul cercetării, experţii au descoperit că subiecţii care consumau două batoane de ciocolată pe zi aveau cu 11% mai puţine şanse de a suferi de un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu mâncau deloc ciocolată. În plus, iubitorii de ciocolată au un risc cu 25% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, scrie Rador, citând Zdrave.

Studiul devine şi mai interesant dacă luăm în considerare faptul că majoritatea participanţilor au consumat ciocolată cu lapte, nu neagră. Ciocolata neagră este considerată mai sănătoasă datorită conţinutului scăzut de zahăr.

La Institutul din Copenhaga, cercetătorii au ajuns la concluzia că o bucată mică de ciocolată neagră poate atenua senzaţia de foame, iar experţii de la Universitatea din L'Aquila, Italia, au descoperit că persoanele care au mâncat o bucată de ciocolată neagră timp de două săptămâni şi-au redus aportul de zahăr cu 50%.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că ciocolata poate avea în continuare un impact negativ asupra sănătăţii. Laptele şi ciocolata albă au în principal această proprietate. Abuzul duce la obezitate, distrugerea smalţului dinţilor, probleme cu tractul gastro-intestinal, diabet, alergii şi probleme de piele.

-  Image by kroshka__nastya on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel