Data publicării:

Prăjitură rapidă cu corcodușe. Cel mai bun desert. Simplu de tot!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să prepari un desert rapid și foarte simplu, îți oferim rețeta de prăjitură cu corcodușe.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente 

- 150 g făină
- 175 g zahăr
- 2 ouă
- coaja de la o lămâie/ 1 fiolă esență de lămâie
- 250 g corcodușe
- 50 g unt
- 200 g cremă de vanilie

Pentru crema de  vanilie ai nevoie de 500 ml lapte, 150 g zahăr, 6 linguri/50 g făină, 6 gălbenușuri, 2 lingurițe esență de vanilie.

Vezi și: Prăjitură simplă cu fructe. Iese pufoasă și aromată

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la treapta mare. Bate bine ouăle cu zahărul până obții o spumă omogenă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, făina și coaja de lămâie, potivit retete.unica.ro. Spală corcodușele, taie-le în jumătăți.

Crema de vanilie: Într-o crăticioară care nu lipește, pe foc mediu, adaugă 3/4 din cantitatea de lapte și esența de vanilie. Amestecă ușor și lasă pe foc doar până câdn laptele începe ușor să dea în clocot. Dă deoparte și lasă la răcit.Într-un bol mediu, bate gălbenușurile cu zahărul cu mixerul, la viteză medie-mare, până obții o cremă omogenă și destul de grosuță (aproximativ 5 minute).

Vezi și: Cum faci zacuscă de vinete. Cea mai bună rețetă. Ca la mama acasă!

Adaugă peste, încet și treptat, jumătate din cantitatea de lapte fiert și răcit, continuând să bați. Cerne și făina, treptat și amestecând continuu, până la omogenizare completă.Adaugă crema de mai sus peste restul de lapte din oală, amestecând continuu la foc mediu-mic până când începe să fiarbă ușor. Dă focul la cea mai mică treaptă, adaugă treptat restul de 1/4 de lapte nefiert și amestecă. când ai încorporat tot laptele, dă de pe foc, transferă într-un vas de sticlă și lasă la răcit.

Toarnă aluatul pentru părjitura cu corcodușe într-o tavă care nu lipește și întinde deasupra crema de vanilie de casă. Pune deasupra (cu fața în sus sau în jos) corcodușele. Sau, dacă vrei, poți proceda ca noi și folosi dacă ai în gospodărie, mai multe tăvi mai mici – destinate tartelor – pentru a face porții individuale. Toarnă deasupra și untul topit și dă la cuptor pentru 30 de minute.

Vezi și: Cum faci o prăjitură cu vișine foarte pufoasă. Este simplu!

Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Rețeta extrem de simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel