Data publicării:

Desert japonez din ouă și ciocolată albă: fără făină și fără lapte. Este divin

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Desert japonez din ouă și ciocolată albă, fără făină și fără lapte. Este divin. Sursa - pixabay.com
Desert japonez din ouă și ciocolată albă, fără făină și fără lapte. Este divin. Sursa - pixabay.com

Din doar 3 ingrediente puteți prepara un desert japonez divin.  

Brânză, ouă și ciocolată albă sunt cele trei ingrediente ale unui tort japonez foarte moale, care vă va cuceri.

Există multe rețete foarte simple, dar nu sunt multe deserturi, care să poată fi preparate cu doar trei ingrediente. Acesta pe care urmează să vi-l prezentăm vine tocmai din Japonia.

Nu conține făină și de aceea este bun pentru cei care suferă de boala celiacă. Este clar că și  ciocolata albă trebuie să fie fără gluten.

 

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care ai nevoie:

trei ouă;

130 grame de brânză tartinabilă (de exemplu Philadelphia);

130 grame de ciocolată albă.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Primul lucru este să separați gălbenușurile de albușuri. Acestea din urmă trebuie bătute bine cu un mixer electric până se întăresc.

În alt vas, amestecați brânza tartinabilă cu ciocolata albă, pe care trebuie, mai întâi să o topiți.

Adăugați, apoi, gălbenușurile și amestecați totul ușor, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

În bolul cu gălbenușuri și brânză se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu spatula. 

Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Următorul pas este să dați tava la cuptor și să coaceți desertul la 170 de grade, aproximativ patruzeci de minute.

Tortul japonez poate fi servit cu un topping de sirop de arțar sau chiar, mai simplu, stropit cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Ai multe legume în cămară? Prepară această plăcintă savuroasă și sățioasă. O felie are 270 de calorii

 

Când ai puțin timp la dispoziție, mai ales în timpul săptămânii, rareori reușești să aduci pe masă bucate delicioase.

Însă cu plăcinta savuroasă din legume poți rezolva cu ușurință problema, întrucât pentru a o prepara ai nevoie de puțin timp și foarte puține ingrediente. În plus, este o rețetă versatilă pentru că poți folosi legume pe care le ai prin cămară.

Fără îndoială, este cea mai bună alegere pentru a salva masa de seară. Cu siguranță, te vei bucura de o mâncare sănătoasă, deoarece legumele sunt pline de vitamine și fibre. Plăcinta este savuroasă, aromată și foarte ușoară. 

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 50 de minute, timp total - aproximativ 1 oră, porții - 6, calorii - 270 per felie.

 

Ingrediente:

3 morcovi, curățați și tăiați rondele,

1 dovlecel decojit și tăiat cubulețe,

1 ardei rosu și unul galben tăiați cubulețe,

100 grame de mazăre,

100 grame de boabe de porumb,

1 ardei iute, tăiat cubulețe,

1 ceapă tocată grosier,

100 grame brânză tare rasă,

4 ouă,

4 linguri de pesmet

1 lingură de unt,

lingură de oregano (sau pătrunjel proaspăt),

un strop de ulei de măsline extravirgin,

sare și piper.

 

Pentru bechamel:

200 ml lapte,

2 linguri de făină,

sare și piper după gust.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Mai întâi pornește cuptorul la 160° C și lăsă-l să se încălzească. Pune puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, adaugă ardeii, morcovii, ceapa și dovleceii. Condimentează legumele cu sare și lasă-le pe foc, amestecând din când în când. Apoi adaugă mazărea și porumbul, amestecă și lasă-le pe foc, până se înmoaie.


Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

Între timp prepara sosul bechamel: pune laptele într-o cratiță, la foc mic. Adaugă 2 linguri de făină cernută, sare și piper. Se amestecă ca să nu se formeze cocoloașe, apoi se oprește focul și sosul se lasă să se răcească.

Într-un castron se  pun ouăle și se bat cu un tel. Adaugă în ouăle bătute sare, piper și oregano și amestecă. Se încorporează apoi brânza rasă și pesmetul și se amestecă. 

La final, se adaugă legumele și sosul bechamel. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de copt cu balamale, unsă cu unt.

Plăcinta se pune la copt în cuptorul preîncălzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 160°C. La final, se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel