Bougatsa cu vanilie este un desert grecesc, o plăcintă grecească ce se servește în special în nordul Greciei.
Ingrediente
2 pachete cu foi de plăcintă
100 gr unt topit
Pentru cremă de vanilie:
5 gălbenușuri
150-200 gr zahăr cu aromă de vanilie
1 l lapte
4 linguri de făină, cu vârf
200 gr unt
1 praf de sare
Pentru decor:
scorțișoară
zahăr pudră, vanilat
Mod de preparare
Mai întâi, pregătim crema de vanilie care trebuie să se răcească. Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și s adaugă făina. Se pune vasul la foc mediu și se amestecă în crema de vanilie până este fiartă. După stingerea focului, se încorporează untul, amestecând până se topește și se omogenizează crema de vanilie. Se așază o folie peste cremă și se lasă la răcit.
Când crema de vanilie este răcită, asamblăm plăcinta. Luăm câte patru foi de plăcintă și le ungem între ele cu unt topit. Așezăm la unul dintre capete un rând generos din crema de vanilie și rulăm foile de plăcintă peste, notează a1.ro. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, unul lângă altul și coacem plăcinta grecească pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Cât timp plăcinta este caldă, presărăm scorțișoară peste ea, apoi zahărul pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați