Data actualizării:
Data publicării:

Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți - este mai bun decât înghețata. Sursa - Pexels
Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți - este mai bun decât înghețata. Sursa - Pexels

Ce poate fi mai bun în zilele de vară dacă nu un desert cremos și răcoritor? Acesta de ajută să facem față caniculei și, de asemenea, ne oferă vitamine și antioxidanți, necesari pentru a ne menține în formă în ciuda temperaturilor ridicate.

Iată rețeta unui desert ușor și hrănitor, bogat în vitamine și minerale, răcoritor și hidratant. Vom folosi fructe de sezon, banane, căpșuni și nucă de cocos, pentru un plin de sănătate, dar și de bunătate.

Acest tiramisu îi va înnebuni pe toți: un ingredient, la care nimeni nu s-a gândit, îl face irezistibil 

Este un preparat ușor și rapid, care poate fi savurat în orice moment al zilei și nu doar la sfârșitul unei mese. Și este perfect pentru toată lumea, deoarece este digerabil și hrănitor. De asemenea, este cremos și delicios și, cu siguranță, poate fi un înlocuitor excelent pentru înghețată.   


Busuioc proaspăt tot timpul anului: ne vei mulțumi după ce vei încerca aceste trucuri

Ingrediente pentru 4 persoane:

500 grame de ricotta proaspătă;

80 grame de zahăr pudră;

80 grame de nucă de cocos rasă;

2 banane;

20 de căpșuni.

 

Rețeta pas cu pas

 

Inițial punem ricotta într-o sită să se scurgă de zer.  Cu ajutorul unei linguri, se zdrobește lăsând zerul să se curgă. Apoi, ricotta se mută într-u bol și se mixează cu mixerul până devine cremoasă.

Se adaugă apoi zaharul pudră și nuca de cocos rasă, amestecând cu grijă.  Nuca de cocos  este folosită pe scară largă în bucătărie, mai ales la prepararea deserturilor.

Uleiul de migdale poate fi făcut chiar acasă: iată ce pași trebuie să urmezi 

Odată ce crema a fost pregătită, o putem lasă la frigider. Între timp spălăm și curățăm fructele și le tăiem bucățele mici. Acum putem asambla desertul în patru boluri sau îl putem pregăti într-un vas mai mare, după care să fie tăiat în pătrate.

În fiecare cupă de desert facem o bază  de fructe, apoi adăugăm un strat de crema de ricotta. Continuăm să alternăm straturile până se epuizează toate ingredientele. Completam desertul cu o stropire de nucă de cocos. Desertul nostru este gata. Este mai bun decât înghețata și tiramisu, fiind  proaspăt, ușor și sărac în calorii. Poftă bună!

 

BONUS. Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii

 

Plăcintă de mere se face din resturile de pâine, pe care nu vrei să le arunci. În plus, este o alternativă bună de a economisi bani și de a avea pe masă un desert autentic, care va mulțumi pe toată lumea. 

Rețetă este ideală și pentru cei care sunt la dietă, deoarece o felie are doar 160 de calorii!

Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat 

Plăcinta poate fi servită după masa prânz sau cină sau ca o simplă gustare sănătoasă și autentica. Prepararea acestui desert este foarte rapidă și simplă. 

 

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

3 mere, 

200 ml de lapte,

300 grame de pâine uscată,

30 grame de migdale feliate sau nuci,

zeama și coaja de la o lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

1 lingură de amidon,

50 grame de ștevia (alternativ zahăr din trestie - 150 g),

zahăr pudră după gust.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

 

 

Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată. Prepararea 

 

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați merele, îndepărtați miezul, tăiați-le felii, puneți-le într-un bol și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Într-un castron, amestecați îndulcitorul, migdalele (sau nucile), coaja de lămâie, scorțișoara și amestecați bine.

Salată din fasole și roșii, un preparat rustic pentru masa de prânz. Este delicioasă și sățioasă

Tapetați o tavă de 24 cm cu hârtie specială, umeziți-o și strângeți-o bine, ca să adere perfect de fundul și marginile tăvii. Dacă doriți puteți unge tava cu puțin ulei și o puteți tapeta cu făină. Așezați un prim strat de felii de pâine în tavă.

Deasupra puneți un strat generos de mere, peste care presărați din compoziția cu scorțișoară, preparată anterior. 

Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

Continuați să creați alte straturi alternative de pâine veche, mere și compoziția de scorțișoară.

Într-un castron separat, se bate laptele cu lingura de amidon și cu puțină ștevie și se toarnă pentru a acoperi uniform întreaga tartă. apoi, tava se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Odată coaptă, scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească. Apoi, așezați tarta pe un platou, decorați-o cu zahăr pudră, feliați-o și o puteți servi pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel