Desecretizare protocoale SRI. Bolcaș: Prima treaptă spre fascism
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Justiție
Justiție
Avocatul Lucian Bolcaș  a comentat ultima schimbare de pe scena politică: adoptarea legii privind desecretizarea protocoalelor dintre Seriviciul Român de Informații și alte instituții ale statului.

"Aceste protocoale trebuia omorâte pentru că ele constituie prima treaptă spre fascism. Am trăit perioada în carea organele de securitate erau considerate organe de urmărire penală şi nu vreau să mai trăiesc asemenea clipe. Nu putem spune că toate vor fi desecretizate. Vedeţi echilibrul pe care-l păstrează această lege şi este în virtutea sa.

În primul rând, trebuie să fiu o persoană care a suferit un prejudiciu, printr-o condamnare, urmărire. În al doilea rând, lucrurile să fie făcute în afara dispozițiilor legale, procedurale, normale. Şi cine stabileşte asta? O instanţă, numai în condiţiile în care găseşte că am fost prejudiciat pentru aceste protocoale, dispune desecretizare şi evident revizuirea procesului meu", a declarat Lucian Bolcaș, la România TV.

Acest proiect a fost inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Liberalii au anunțat deja faptul că proiectul va fi contestat la Curtea Constituțională a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel