Desecretizare "10 august". Vela: Raportul este declasificat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Protest 10 august
Protest 10 august
Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat declasificarea raportului "10 august 2018", iar DIICOT va deschide o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de violenţele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. 

"De dimineaţă am primit ultimul aviz solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare a evenimentelor din 10 august. În consecinţă, comisia a decis declasificarea raportului. Aşadar, în această zi raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare", a declarat Marcel Vela. 

Au fost declasificate două documente, unul de la SRI şi unul de la Jandarmerie, despre persoanele implicate în modul de coordonare din 10 august 2018.  

DIICOT deschide anchetă

"DIICOT a anunţat că ia act de acest raport declasificat şi va începe o anchetă. Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date şi informaţii din interiorul acestei instituţii. Până nu se finalizează ancheta,  nu putem da detalii din dosar. Totul este trimis la DIICOT, iar când ancheta se va finaliza, dosarul va deveni public pentru proces", a mai declarat ministrul de Interne. 

De altfel, ministrul a declarat şi că nu înţelege de ce Carmen Dan, fosta şefă a MAI, nu a vrut să desecretizeze dosarul 10 august. "Toate instituţiile au fost de acord cu declasificarea. Jandarmeria, SRI, SIE, toate au dat aviz pozitiv. Nu ştiu de ce Carmen Dan a ales să nu desecretizeze dosarul", a mai spus Marcel Vela. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel