Descoperire: Orhideea care înfloreşte doar noaptea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

O orhidee care îşi deschide petalele doar pe timpul nopţii a fost descoperită de cercetători pe o insulă din apropierea oraşului Papua Noua Guinee. Este o descoperire extraordinară deoarece este unica plantă din rândul celor 25.000 de specii de orhidee care înfloreşte numai pe timp de noapte.

Autor: Anca Murgoci

Noua specie face parte din genul  Bulbophyllum nocturnum. Cercetătorii nu ştiu motivul pentru care floarea  are acest comportament ciudat. Orhideea a fost găsită de către botanistul englez El de Vogel . Acesta a încercat să observe comportamentul plantei pentru a înţelege de ce florile îşi deschid petalele la miezul nopţii.

„În pădurile tropicale, majoritatea orhideelor cresc deasupra arborilor deoarece la nivelul solului este prea întuneric, iar ele au nevoie de lumină”, declară pentru BBC Mundo  André Schuiteman, expert de la Grădina Botanică  Kew Gardens din Londra.

Nu a fost detectat motivul pentru care floarea îşi deschide petalele noaptea. Cu toate acestea, cercetătorii au tras o singură concluzie, aceea că trebuie să fie protejat cât mai mult areal natural. Aceştia consideră că zona de protejare a naturii ar trebui extinsă şi la pădurile tropicale din America Latină. André Schuiteman declară „în anul 1995, eu însumi am găsit în Columbia o specie necunoscută de orhidee, Lepanthes telipogoniflora. În Columbia, Peru, Ecuador există specii de orhidee care aşteaptă să fie descoperite”.

Studiul a apărut în revista Botanical Journal of the Linnean Society.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel