Descoperire macabră, în Marea Britanie: "Le-au fost amputate picioarele pentru a nu ieși din mormânt"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Rămășițele descoperite Sursă foto: sciencealert.com
Rămășițele descoperite Sursă foto: sciencealert.com
În timpul unor lucrări de construire a unei noi autostrăzi din Marea Britanie, arheologii au făcut o descoperire macabră. În urma excavărilor, au dat peste peste scheletele a doi bărbați.

Arheologii care au excavat situl viitoarei autostrăzi au găsit un mormânt neobișnuit: două schelete, cu craniile sparte și ambele picioare tăiate de la genunchi. Părţile amputate le-au fost așezate lângă braţe.

"Le-au fost amputate picioarele pentru ca ei să nu poată ieși din mormânt, să fugă? Sau au încercat să fugă și în felul acesta au fost pedepsiți?", este teoria arheologului Kasia Gdaniec de la Cambridge County Council, potrivit sciencealert.com.

Se pare că rămășițele le-ar aparține unor bărbați care au trăit în epoca romană târzie sau în perioada timpurie anglo-saxonă, din secolul al V-lea.

Corpurile celor doi se numără printre cele mai recente descoperiri din timpul săpăturilor pentru îmbunătățirea autostrăzii A14 Cambridge-Huntington din Anglia. Până în prezent, descoperirile Mola Headland Infrastructure însumează 6.000 de ani de istorie umană, mai ales din epoca romană.

"Cineva într-adevăr nu i-a plăcut pe acești tipi", a declarat Jonathan House, pentru The Guardian. Deocamdată, specialiştii nu știu dacă cei doi bărbați au murit din cauza violenţelor. Cele două schelete nu au fost încă studiate.

Alte descoperiri extraordinare, în cele 350 de hectare excavate, includ trei monumente preistorice, 12 clădiri medievale abandonate, un mare centru comercial roman, unități de înmormântare preistorice, un steag preistoric și așezări anglo-saxone .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel