Dacă sunteți extrem de sensibil la aromele amare și aveți o acuitate dezvoltată a gustului, este posibil să fiți mai rezistent la SARS-CoV-2, potrivit concluziilor unui studiu recent publicat. Conform datelor de la aproape 2.000 de pacienți din Baton Rouge, Louisiana, persoanele catalogate drept „supertaster” au reprezentat un procent extrem de mic dintre cei care au fost testați pozitiv cu coronavirus.
Aceste rezultate nu doar că promovează o legătură între varianta genică și susceptibilitatea redusă la infecțiile tractului respirator superior, dar ar putea ajuta medicii să evalueze mai bine riscul și rezultatele COVID-19.
„Ne-am propus să identificăm o asociere între genotipul T2R cu fenotipul și rezultatele după infecția cu COVID-19. Prezentăm concluziile noastre ca un rezultat care justifică un studiu științific suplimentar pentru a crea un potențial instrument de măsurare sigur, rentabil, precis și ușor scalabil, care are capacitatea de a împărți pacienții în grupuri și de a evalua riscul de infecție cu SARS-CoV- 2 și evoluția clinică a bolii.”, au scris cercetătorii în lucrarea lor.
Medicii au vrut să investigheze altceva
Ideea a apărut atunci când o echipă de medici condusă de Henry Barnham din Sinus și specialiștii nazali din Louisiana și-a propus să investigheze unul dintre simptomele distinctive ale COVID-19 - pierderea gustului și a mirosului. Aceștia au dat un test gustativ la 100 de pacienți care au dat rezultate pozitive la virus și, curios, au descoperit că niciunul dintre ei nu era supertaster.
Ulterior, au decis că acest lucru necesită mai multe investigații și, între 1 iulie și 30 septembrie 2020, și-au extins cercetările la 1.935 de pacienți la cabinetul terțiar ambulatoriu și la spital. În urma studiului efectuat pe aproape 2000 de pacienți, supertasterii au reprezentat doar 5,6% dintre cei 266 infectați cu SARS-CoV-2, adică 15 pacienți.
De asemenea, trebuie menționat că studiul are unele limitări. Supertastrii au fost identificați fenotipic, adică pe baza trăsăturilor observabile. Studiile viitoare ar putea confirma genetic sensibilitățile gustative ale pacienților. În plus, având în vedere că SARS-CoV-2 este un virus nou, nu se știe foarte multe despre cum afectează indivizii în funcție de diferențele etnice ori sociale. Cu toate acestea, descoperirea sugerează o nouă cale pentru investigarea și evaluarea riscului și rezultatului pacienților, precum și modul în care funcționează boala, precizează ScienceAlert.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!