Descoperire bizară făcută de oamenii de știință. A fost ''ascunsă'' secole într-un subsol - FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un animal misterios mumificat a fost descoperit în Turcia, provocând numeroase controverse. Animalul are colţii ascuţiţi, piele lâncedă şi o coadă ca un bici. Arheologii presupun că animalul poate fi unul preistoric, în timp ce alţii consideră că acesta ar putea fi un fel de pisică.

Animalul mumificat măsoară un metru lungime, de la nas până la vârful cozii sale. Creatura rigidă a fost recuperată dintr-un subsol de stâncă solidă de sub casa lui Abudllah Ozturk, din Niğde, care se află în Anatolia, regiunea centrală a ţării.

El a declarat presei locale: "I-am sunat pe doi prieteni arheologi, care au venit şi au examinat scheletul. Ei mi-au spus că aceasta aparţine unei foarte vechi specii, care este probabil dispărută, dar nu au putut-o identifica şi mi-a spus că nu ştiu cărei specii a aparţinut", spune bărbatul, conform dailymail.co.uk.

Craniul creaturii şi istoria zonei sugerează că, cel mai probabil este o pisică. Acest lucru se datorează faptului că există o istorie despre pisicile mumificate, dar şi a copiilor din Anatolia, care între secolele X şi XIII erau supuşi acestor proceduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel