Descentralizare. Sorin Cîmpeanu, anunț în premieră la DC News. Decizia care va influența activitatea elevilor / video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Colaj foto: captură video, Facebook - Sorin Cîmpeanu
Colaj foto: captură video, Facebook - Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în exclusivitate la DC News TV, că a propus guvernului descentralizarea administrării cluburilor sportive ale elevilor, care vor reveni autorităților locale.

„Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră, chiar în premieră la DC News. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale.”

Analistul Bogdan Chirieac l-a întrerupt pe ministru pentru a-i spune: „Vă dați seama că dacă dați (Clubul Cireșarii) lui Clotilde Armand va fi crescătorie de șobolani.”

„Aș vrea să vă spun că sunt foarte mândru, există o universitate- USAMV București- care s-a îimplicat pro bono în baza Cireșarii și dincolo de amenajările peisagere, au făcut un teren de fotbal cu gazon natural care trebuie irigat pentru a fi întreținut, dincolo de sistemul de drenaj.” 

„Ca să fie irigat au avut nevoie de foraje de apă. Tot USAMV București a făcut foraje de apă, deci a făcut foarte multe investiții pro bono. Ministerul Educației a susținut prin CNI construcția unor terenuri de sport și sunt foarte legat de această bază. Insist ca înainte de a fi înmânată autorităților locale să fie deschisă publicului din zonă, într-o manieră controlată, între anumite ore, astfel încât să nu impieteze asupra activităților copiilor, dar să poate beneficia și locuitorii.”

„Având în vedere anumite interese de altă natură decât cea educațională, imperativ, prin lege, nu se va putea schimba destinația vreme de 10 ani. Cel puțin 10 ani, aceste cluburi sportive școlare vor trebui să își păstreze obiectul de activitate. Eu aș pune mai mult de 10 ani, dar legislația din România, din câte am înțeles, nu ne permite să impunem.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel