Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 06 feb 2023, 11:58
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da declarații în dosarul de corupție de la Romarm în care sunt urmăriți penal șeful companiei Romarm, Victor Pițurcă și Alexandru Pițurcă.

Dosarul vizează achiziția de măști de protecție și materiale de producție în pandemia Covid. 

Năsui a fost convocat la DNA ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, instituție care are în subordine Romarm.

Năsui a făcut mai multe declarații în urmă cu câteva zile despre Romarm și șeful companiei, Gabriel Țuțu, despre care a precizat că ar fi protejatul actualului ministru al Economiei, Virgil Popescu.

”Cât am condus ministerul economiei am demarat procedurile de schimbare a domnului Țuțu. Evident domnul în cauză a aflat și a urmat încă o campanie de presă împotriva mea. Dar asta nu mai contează. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Ce credeți că a urmat? Emisiuni cu „Năsui propune un bancher șef la armament”. Nu erau buni oamenii din privat care au trecut testul pieței reale. Erau buni pensionarii speciali printre care și un fost polițist din Strehaia, omul de casă al lui Virgil Popescu, care era prin mai toate companiile de stat. Puteți să vă imaginați genul de protecție masivă pe care o avea domnul Țuțu din partea sistemului (…)

Iar ei mai departe cotizează oriunde trebuie ca să rămână în funcție sau ca să-și consolideze poziția. De aceea domnul Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară și a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Țuțu”, a scris Năsui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?