Data actualizării:
Data publicării:

Deputatul Radu Popa propune re-reglementarea pieței de energie: Nu credeam că ajung să trăiesc în România ziua în care să dăm atâția bani

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Economie
WhatsApp
Radu Popa / Foto: Crișan Andreescu
Radu Popa / Foto: Crișan Andreescu
Deputatul PSD Radu Popa propune re-reglementarea pieței de energie.

„Nu credeam că ajung să trăiesc în România ziua în care un MW să coste 2.500 lei. Nu știu unde vom ajunge. Acum două zile, Romgaz a făcut o tranzacție pe care am descoperit-o azi. Mi se pare incredibil ca un producător de energie, în care statul are 80 la sută acțiuni, să vândă cu 2.500 lei, în condițiile în care îl costă 45 lei în cea mai complicată situație MW-ul. (...) Toți producătorii de stat vând energia la un preț halucinant, după părerea mea. Și este incredibil că Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor, până la urmă, pentru că impactează toate firmele de producție, nu reacționează. Pentru mine este de neînțeles că nimeni nu reacționează!”, a spus deputatul PSD Radu Popa, luni, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Am înaintat acum o săptămână, mai timid, dar o spun acum într-un cadru public: ideea re-reglementării pieței de energie. Comisia Europeană a propus statelor membre, în urmă cu o săptămână, să contribuie la coșul comun de gaze, folosindu-se de Art. 172 din tratatul de funcționare a Uniunii Europene. Art. 172 și cel 173 din tratat ne dau și nouă posibilitatea să reintroducem reglementarea pieței de energie, pentru că suntem într-o situație cu totul și cu totul specială. Pentru cei mai puțin familiarizați cu domeniul, vă spun că, în perioada de reglementare, 1 noiembrie 2021 - 1 septembrie 2022, bugetul României pierde 8 miliarde euro, vor trebui plătiți până la 1 septembrie!”, a spus deputatul.

„Până la sfârșitul perioadei de reglementare, aprilie 2023, bugetul statului va trebui să plătească 13 miliarde euro furnizorilor de energie. E factura acestei plafonări, compensări de preț”, a mai zis Radu Popa.

Deputatul PSD Radu Popa, interviul zilei la DCNews

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel