VACCINARE. Deputatul PNL Marilen Pirtea își dorește șanse egale pentru studenții români din țară și străinătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
 marilen pirtea studenti romani strainatate Sursa Foto Constantin Duma
marilen pirtea studenti romani strainatate Sursa Foto Constantin Duma
Marilen Pirtea, deputat al grupului parlamentar PNL, pledează pentru egalitate de șanse între studenții români din țară și cei din străinătate.

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș, a pledat pentru egalitate de șanse între studenții care merg la universitățile din țară și cei care studiază în străinătate:

„Pandemia este un flagel contemporan care lovește fără discriminare. Reacția noastră, ca decidenți, reprezentanți ai unei societăți responsabile, trebuie să depășească prioritățile date doar de libera circulație și de importanța unor destinații de călătorie pentru studii. Suntem datori să-i protejăm și să le acordăm șanse egale studenților români înscriși la universitățile din țară, similare cu șansele acordate studenților care studiază în alte țări”, susține deputatul liberal Marilen Pirtea, cu referire la propunerea guvernamentală de prioritizare pentru vaccinare anti-Covid-19 acordată studenților care pleacă la universități din străinătate.

Vaccinarea anti-COVID-19, prioritară pentru studenții români

„Recenta declarație publică, în care se formulează posibila prioritizare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 acordată studenților care pleacă la universități din străinătate, îndreaptă atenția, inevitabil, și spre o necesară orientare către prioritizarea pentru vaccinare a studenților universităților din România, foarte mulți dintre ei fiind dornici să se reîntoarcă la formatul clasic de cursuri și seminare. Nu avem cum să susținem vaccinarea cu prioritate a acelor studenți ce sunt înscriși la universități din alte țări, fără să ne gândim la cei ce studiază în țară, mult mai mulți, dar la fel de interesați să-și poată relua activitățile de învățământ față – în – față, la care accesul este recomandat după luarea tuturor măsurilor de precauție, inclusiv vaccinarea voluntară anti-Covid-19”, declară deputatul Marilen Pirtea.

„Așadar, este o situație de aducere la un numitor comun a celor două categorii de studenți, egal îndreptățiți pentru a primi o prioritate în procesul de vaccinare anti-Covid-19. Educația este cheia viitorului nostru. Societatea, în ansamblul ei, este acum supusă aceleiași crize a pandemiei, în care și studenții care studiază în universitățile noastre, ca și cei care studiază în străinătate, merită să aibă acces la un tratament egal, prin vaccinarea împotriva Covid-19. Este vital să gândim în ansamblu măsurile de ieșire din criza Covid-19. Nu este cazul să ajungem la discriminări, când e vorba, de fapt, despre tinerele noastre talente, despre viitorul nostru”, conchide deputatul de Timiș, liberalul Marilen Pirtea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel