Deputatul Alexandru Muraru, candidat la șefia PNL Iași
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alexandru Muraru - reprezentant al României în boardul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului /  Foto: Facebook
Alexandru Muraru - reprezentant al României în boardul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului / Foto: Facebook
Deputatul Alexandru Muraru şi-a anunţat, vineri, candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Iaşi, el fiind în prezent preşedinte interimar al acesteia, după ce fostul lider Costel Alexe s-a autosuspendat din funcţie la finalul lunii aprilie.

Muraru a transmis într-un comunicat de presă că vede viitorul conducerii PNL Iaşi ca "un efort de echipă, colectiv, centrat pe performanţă politică, comunicare şi mai ales creşterea dialogului cu cetăţenii, pe o relaţie directă şi pro-activă cu mediul antreprenorial, cu societatea civilă, cu mass-media, cu mediul universitar, cu toţi cei care vor să pună în valoare proiectele lor pentru comunitate adăugându-le o susţinere politică puternică, onestă".

"Am decis astăzi să-mi depun candidatura la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Iaşi. Nu este o decizie de moment, este un proiect politic nou la care mă angajez pentru următorii ani. Candidez pentru că eu cred că, împreună cu echipa liberală, avem de îndeplinit obiective şi angajamente primordiale faţă de ieşenii care şi-au pus încrederea în noi. Avem o misiune foarte clară: punerea în practică a programului de guvernare judeţean, municipal, orăşenesc şi rural. În aceeaşi măsură, reconstruirea încrederii, integritatea în funcţii publice, îmbunătăţirea mecanismelor de democratizare a deciziilor, creşterea gradului de profesionalizare pentru poziţiile de răspundere politice şi administrative sunt priorităţi ale mandatului meu", a precizat parlamentarul liberal.

Alexandru Muraru a subliniat că PNL are la Iaşi, în judeţ şi municipiu, peste 12.000 de membri, o resursă umană care este "o valoare inestimabilă", iar aceşti oameni trebuie să fie vocea organizaţiei în fiecare comunitate, legătura directă cu ieşenii.

Responsabiltatea menținerii celor 50 de primării câștigate în 2020



"Avem responsabilitatea guvernării centrale, conducerii judeţene şi locale. Obiectivele mele politice locale înseamnă, pentru 2024: Preşedinţia CJ Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, majorităţi în CJ Iaşi, CL Iaşi, menţinerea celor peste 50 de primării câştigate în 2020 şi atingerea numărului de 60 de UAT-uri liberale în toamna anului 2024. Această putere politică şi administrativă trebuie consolidată în perspectiva alegerilor viitoare. Programul de guvernare asumat la nivel judeţean şi la nivelul fiecărei comunităţi trebuie transpus în realitate. Voi fi un preşedinte activ, care se va implica direct pentru ca marile proiecte de investiţii locale să devină realitate. Pornesc pe acest drum cu o bogată experienţă politică, cunosc foarte bine partidul la nivel local şi central. Sunt atuuri care garantează că echipa liberală se poate baza pe mine", a menţionat Muraru, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că primarii PNL, cei mai activi şi mai mari susţinători administratori publici ai proiectelor pentru dezvoltarea comunităţilor, vor avea în el un sprijin direct în relaţia cu instituţiile centrale şi guvernamentale. "Proiectele comunităţilor vor fi pe masa Guvernului şi suportul meu pentru ei va fi total", a subliniat Muraru.

El a afirmat, totodată, că Iaşiul are nevoie de reprezentare ministerială, cu un portofoliu important, şi că şi acesta este unul dintre obiectivele sale ca viitor preşedinte al PNL. De asemenea, Muraru a reiterat că sub conducerea sa se va acorda atenţie transparentizării şi deschiderii organizaţiei, precum şi a unui sistem de promovare pe principii meritocratice.

Costel Alexe, suspendat de la conducerea PNL Iași



Conducerea PNL a luat act, în 17 mai, de suspendarea lui Costel Alexe din funcţia de preşedinte al liberalilor din Iaşi şi a decis ca interimatul să fie asigurat de Alexandru Muraru - deputat şi consilier onorific al prim-ministrului.

La sfârşitul lunii aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi, dar că îşi va continua activitatea la CJ. El a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare. La rândul său, primarul Mihai Chirica a anunţat că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Chirica a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.

Alexandru Muraru este profesor asociat în Ştiinţe Politice şi cercetător ştiinţific în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social.Politice a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Este, de asemenea, cercetător asociat al Institutului Român de Istorie Recentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel