Deputat ALDE, condamnat la închisoare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul ALDE Dorinel Ursărescu, fost preşedinte al filialei PNL Neamţ, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat că a sprijinit o grupare de evazionişti cu produse petroliere. 

În acelaşi dosar, Valentin Grosu (fost director al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău) a primit 3 ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, urmând ca el să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Bacău sau DGASPC Bacău - Centrul de Servicii Sociale 'Ghiocelul'.

Alte condamnări: Răzvan Andrei (inspector la Autoritatea Naţională a Vămilor) - 3 ani cu suspendare, Marius Crăciun - 5 ani şi opt luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dorinel Ursărescu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2014 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel