Depardieu și bonusul rusesc - ce i s-a propus la înmânarea pașaportului
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
depardieu putin
depardieu putin

Gérard Depardieu a primit

La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, în capitala Republicii Mordovia, Gérard Depardieu a fost întâmpinat asemeni unui erou, cu fanfară și costume tradiționale.

Gérard Depardieu s-a întâlnit sâmbătă, în stațiunea Soci, de pe litoralul rus al Mării Negre, cu președintele Rusiei, care i-a înmânat pașaportul rus. Cu această ocazie, guvernatorul regiunii Mordovia i-a oferit proaspătului cetățean rus un apartament la alegere sau un loc unde să își construiască o casă, în mijlocul unei păduri și aproape de un râu, potrivit agenției Itar-Tass. Totodată, guvernatorul i-a propus lui Depardieu să devină ministru al Culturii în regiunea Mordovia.

Poate că postul propus lui Depardieu nu este ales la întâmplare, întrucât Mordovia este o regiune cunoscută nu pentru atracții turistice sau cu substrat istoric, ci pentru cele douăzeci de închisori care se găsesc aici.

Vladimir Putin i-a acordat, joi, cetățenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franța în semn de protest față de cota de impozitare de 75% impusă bogaților.

După demersul lui Depardieu, Brigitte Bardot a declarat că va cere și ea cetățenia rusă, pe motiv umanitar. Actrița, o înfocată apărătoare a drepturilor animalelor, nu vrea ca doi elefanți tuberculoși de la Grădina Zoologică din Lyon să fie eutanasiați.

Dacă lui Depardieu i s-a propus postul de ministru al Culturii într-o regiune a închisorilor, oare ce post i se va propune actriței Bardot în situația în care va primi cetățenia rusă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel