Denunțătorii anonimi, premiați cu bani din evaziunea fiscală, anunță Boloș. Chirieac: Vine cu tot felul de prostii! Nu cu turnătorii faci justiție sau economie
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Bogdan Chirieac nu consideră potrivită măsura anunțată de Marcel Boloș ca soluție pentru combaterea evaziunii fiscale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat măsura anunțată de către ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, cu privire la recompensarea celor care denunță faptele de evaziune fiscală, fapte care sunt estimate ca fiind în jur de 10% din PIB.

”Soluțiile astea milițienești, securisto-milițienești nu sunt menite să facă o economie funcțională. Deci nu cu turnătorii faci justiție și nu cu turnătorii faci economia funcțională și prosperă.

Sunt niște prostii, pur și simplu. De ce îi mai plătim pe inspectorii ANAF? De ce nu își face treaba inspectorul ANAF să descopere evaziunea fiscală? Cum mă duc? Mă duc să bag motorină de la OMV și mi se pare mie că acolo se face evaziune fiscală, le fac plângere și se trezesc cu inspectorii pe cap și dacă nu se întâmplă nimic?

Vor fi sute de mii de plângeri, milioane de plângeri. ANAF-ul are atâția inspectori pentru a verifica aceste lucruri? Evaziunea fiscală se face o zi, se face o lună, se face un an. Cât se face o dată, se face în mod programatic. Nu au softuri? Nu au zis că digitalizează, că informatizează ANAF-ul, că fac factură electronică?

Dl Boloș vine, în ultima vreme, cu tot felul de prostii și care îl compromit ca om politic”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Sesizări anonime, online

Românii vor putea semnala online, dar anonim, faptele de evaziune fiscală. ”Ne gândim să fie un procent din contravaloarea faptei de evaziune fiscală pentru că este până la urmă meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeași faptă ne putem gândi și la un sistem de stimulare proporțională”, a afirmat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. 

Citește și: Afacere ilegală cu închirierea de şezlonguri. "Patronul", mai bogat cu 630.000 de lei, dar cercetat pentru evaziune fiscală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel