Demisii la Spitalul din Orăștie. Angajații au revenit, dar Secția ATI este nefuncțională
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Asistentele medicale şi infirmierele de la Spitalul municipal Orăștie au revenit asupra deciziilor de a-și da demisia, dar cu toate acestea, secția ATI a spitalului nu poate funcționa. 

Asistentele medicale şi infirmierele de la secţia ATI a Spitalului municipal din Orăştie au revenit asupra deciziilor prin care şi-au înaintat demisiile în bloc şi s-au întors marţi la serviciu, după ce, luni, au anunţat că pleacă din unitatea medicală din cauză că se tem de infecţia cu noul coronavirus, scrie Agerpres. 

Potrivit managerului unităţii medicale, Graţiela Achim, secţia de ATI nu este încă funcţională, deoarece medicul care lucra acolo şi-a menţinut hotărârea de a demisiona, motiv pentru care conducerea spitalului a solicitat detaşarea unui alt medic specialist ATI din judeţul Hunedoara.

Secția de ATI nu poate funcționa

"Din păcate, secţia nu poate funcţiona în lipsa medicului ATI. Aşteptăm să fie detaşat un alt medic specialist ATI din judeţ", a declarat, marţi, pentru Agerpres, managerul spitalului.

Singurul medic de la secţia ATI a Spitalului municipal din Orăştie, împreună cu cinci asistente şi cinci infirmiere au demisionat luni din funcţii, conducerea unităţii medicale şi autorităţile locale încercând să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei apărute.

Motivarea primarului 

Primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, a apreciat, luni, că demisia cadrelor medicale s-ar fi produs pe fondul unei stări de teamă, menţionând însă că spitalul dispune de echipamentele de protecţie necesare şi că unitatea medicală nu s-a confruntat cu niciun caz de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel