DEMISIE din AUR. Contracandidatul lui Simion, Aelenei: Am fost amenințat că o să fiu călcat de o mașină. Astăzi a avut loc un atentat
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dănuț Aelenei, demisie din AUR
Dănuț Aelenei, demisie din AUR
A demisionat din AUR deputatul Dănuţ Aelenei, cel care a candidat, în acest weekend, împotriva lui George Simion pentru conducerea partidului. 

Deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat, marţi, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat. El spune că a fost ”amenințat că o să fie călcat de o mașină”, iar marți dimineața s-a confruntat cu ”o încercare de atentat”, conform Mediafax. 

”Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi”, a spus, în plenul Camerei Deputaților Dănuț Aelenei.

Cere protecție din partea statului pentru el și pentru familia lui

El a cerut protecția instituțiilor statului.

”Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa", a conchis Aelenei. 

Dănuţ Aelenei a candidat la preşedinţia AUR la congresul extraordinar care a avut loc duminica trecută cu moțiunea ”Mai multă democrație”, însă George Simion a fost ales preşedinte al partidului, cu 784 din 832 de voturi.

"Mulţi dintre dumneavoastră au înţeles că vreau să-l dau afară pe George Simion”

Deputatul AUR Dănuţ Aelenei, a afirmat, la Congres, că a intrat în cursa pentru conducerea formaţiunii ca să demonstreze astfel că "AUR este un partid democratic".

"Mulţi dintre dumneavoastră au înţeles că vreau să-l dau afară pe George Simion, care este de fapt locomotiva acestui partid. Pretindem că suntem un partid conservator de dreapta, care, din punctul meu de vedere, respectă democraţia. Am luat decizia de candida din principiu, pentru a arăta electoratului nostru că democraţia este respectată pe deplin în cadrul partidului AUR", a spus Aelenei, în acel context. 

"Dumneavoastră nu cunoaşteţi de fapt moţiunile, programul de ţară. Echipele poate le cunoaşteţi", şi-a încheiat scurtul discurs Aelenei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel