Data publicării:

Deficit excesiv România. Câciu îl face pe Cîțu analfabet funcțional: Mi-e jenă. Râd și curcile

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Economistul Adrian Câciu are un mesaj ferm în contextul măsurilor recomandate a fi luate cu privire la România, din cauza deficitului excesiv. El anticipează că ”va fi circ” și consideră că Florin Cîțu nu a înțeles scrisoarea CE. 

”`Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conținutul de idei nu este înțeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial.`

”Râd și curcile”


Asta apropos de ce a înțeles o persoană din Scrisoarea Comisiei către Consiliu în vederea aprobării unei Recomandări la adresa României în legatură cu deficitul excesiv.

Nu dezvolt, că mi-e jenă de ridicolul în care singur întră!

Dă-o încolo de politică ieftină că râd şi curcile!

Să prezentăm puncte tari și puncte slabe:

Puncte tari:

1. Comisia este de acord cu o perioada de 3 ani pentru reducerea deficitului

2. Comisia acceptă țintele de deficit propuse de România pe perioada 2020-2022

Puncte slabe:

1. Consiliul așteaptă până pe dată de 15 septembrie "pentru că România să ia măsuri efective și, în conformitate cu articolul 3 alineatul (4a) din Regulamentul (CE) nr. 1467/97, să prezinte în detaliu strategia de consolidare prevăzută în țintele de deficit prezentate"

”Va fi circ”

2. România ar trebui să specifice și să aplice riguros măsurile care sunt necesare pentru a realiza corectarea deficitului excesiv până în 2022. Măsurile de consolidare bugetară ar trebui să asigure o corecție durabilă într-o manieră favorabilă creșterii. România ar trebui să utilizeze toate veniturile suplimentare şi economiile realizate în caz de reducere a deficitului.

3. Lipsesc măsurile efective, acestea urmează şi când vor fi asumate va fi circ, pentru că ele vor arăta capacitatea unora de a gândi pentru oameni sau pentru....

Care parte din sintagma "România ar trebui să specifice şi să aplice" nu s-a înţeles?” scrie economistul Adrian Câciu pe Facebok. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel