Dedu - E posibil ca în următoarea perioadă Cristina Neagu să nu fie cea cu care ne-am obişnuit
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că e posibil ca în următoarea perioadă Cristina Neagu să nu se ridice la nivelul aşteptat de toată lumea din cauza accidentării suferite la sfârşitul anului trecut.

"Poţi să fii cel mai mare jucător de pe planetă, dar după o accidentare îţi trebuie timp să revii. Este foarte posibil ca în următoarea perioadă Cristina Neagu să nu mai fie cea cu care ne-am obişnuit. Sunt convins că ea face absolut orice ca să se autodepăşească şi să revină mai repede la forma care a consacrat-o, dar ăsta nu e un lucru uşor. Şi sigur va avea influenţă asupra echipei naţionale. Din punctul nostru de vedere până în luna martie, când sunt turneele de calificare la Jocurile Olimpice, este suficient timp ca ea să se refacă. Până atunci mai avem un hop şi sper să ajungem la turneele de calificare", a afirmat Dedu.

În aceeaşi conferinţă de presă, selecţionerul Tomas Ryde a explicat că nu o va folosi pe Cristina Neagu la Campionatul Mondial din Japonia decât atât cât va fi nevoie. El a subliniat că Neagu înseamnă mult pentru prima reprezentativă a României.

"Trebuie să vorbesc cu ea zilele acestea, pentru că a jucat mult în ultima perioadă, mai mult decât mă aşteptam. Nu ştiu cum va reacţiona genunchiul ei la aceste meciuri, sper că nu se va umfla. Ea trebuie să se antreneze mult pentru a se simţi bine cu ea în teren, ca să spun aşa. Trebuie să se pregătească în aşa fel încât să o folosim la Campionatul Mondial atunci când avem nevoie. Ea înseamnă mult pentru echipa naţională", a spus Ryde.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior în 12 decembrie 2018, în partida dintre România şi Ungaria (scor 29-31) din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Franţa - EHF EURO 2018.

Ea a revenit pentru prima oară pe teren într-un meci oficial la 3 noiembrie, în întâlnirea din deplasare pe care CSM Bucureşti a câştigat-o în faţa formaţiei poloneze MKS Perla Lublin (scor 28-19), în cadrul Grupei B a Ligii Campionilor.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel