Decorație Iulius Filip. Adrian Ursu: Trebuia să vină din propria lui inițiativă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României
Realizatorul Antena 3, Adrian Ursu, a declarat că decorarea lui Iulius Filip de către președintele Iohannis trebuia să vină din propria lui inițiativă, nu în urma unei petiții publice.

Mă bucur pentru dl.Filip și mă bucur că există această minimă consolare după anii de umilințe, de suferință, pe care i-a traversat. Este o medalie acordată cu zgârcenie dacă ne uităm și la alte titluri pe care le-a acordat Klaus Iohannis, dar, slavă Domnului, este bine și atât, așa precum am scris eu și Mihai Gâdea, în textul petiției inițiate alături de colegii de la Antena 3 și la care ne-am bucurat că a strâns adeziunea a câtorva zeci de mii de români. Dacă tot nu l-a demis pe Lazăr, măcar atât să facă președintele, acest gest de reparație morală minimă față de o victimă. a menționat Adrian Ursu la Antena 3.

Întrebat dacă nu este o discrepanță că președintele încă îl menține în funcție pe Augustin Lazăr, Adrian Ursu a spus că:

Mă bucur cumva, dar președintele așa a justificat nerevocarea lui Lazăr prin faptul că mai are puțin până să își încheie mandatul. L-am apreciat pe Klaus Iohannis atunci când  primele decrete din mandatul său au fost acordate lui Octav Bjoza, cu o medalie în numele deținutilor politici pe care îi reprezintă. a spus Adrian Ursu

Realizatorul Antena 3 a subliniat dârzenia lui Iulius Filip.

Dârzenia de a persevera în curajul lor. Să nu uităm Iulius Filip a comis trei acte de curaj inimaginabile în acea vreme. I-a trimis o scrisoare lui Nicolae Ceaușescu, a scris o poezie pamflet în legătură cu regimul lui Ceaușescu și a trimis acel mesaj de solidaritate cu sindicatul din Polonia, care   bariera cortinei de fier și crea prima breșă uriașă în blocul comunist. Deci, trei gesturi  curajoase, nu doar o întâmplare,  nu doar o nebunie de moment. Era firesc ca fără să existe solicitare publică să facă acest gest de decorare din propria inițiativă Klaus Iohannis, care din fostul sau statut de profesor de fizică să ajungă om politic și chiar președinte al tuturor românilor așa cum ar trebui să fie. Altfel, rămânea doar un profesoraș, nu ar fi putut cate case a adunat din meditațiile din perioada comunistă și pentru această schimbare a destinului său acest gest trebuia să vină din proprie inițiativă, a concluzionat Adrian Ursu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel