Declarații agresive vin din Rusia. „Amenințarea de intervenție militară este inacceptabilă!”, spune Geoană, oficial NATO
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 14 ian 2022, 14:06
WhatsApp
Geoană / sursa Facebook Geoană
„Suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse în jurul și în interiorul Ucrainei astăzi, ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani de zile prin anexarea ilegală a Crimeei, acțiunile maligne pe care Federația Rusă le întreprinde în domeniul cibernetic, în domeniul hibrid, dezinformare, dar mai ales această mobilizare neobișnuită și periculoasă de trupe în jurul Ucrainei crează o evidență și noi spunem lucrurilor pe nume, că suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”, a zis Mircea Geoană la Digi24.

„Și pentru că este un moment complicat, încurajăm dialogul cu Federația Rusă pentru că dialogul este util mai ales atunci când sunt probleme complicate. Am urmărit declarațiile pe care domnul Lavrov le-a avut, și pe care partea rusă le-a avut, ceea ce vreau să spun este că dorința noastră de dialog confirmată de întreaga alianță rămâne valabilă și chiar dacă există o diferență imporantă între propunerile pe care Federația Rusă le-a făcut sunt și lucruri în care credem că putem să avem un dialog constructiv și să detensionăm o situație periculoasă”, a mai zis Mircea Geoană.

„Sperăm ca Federația Rusă să înțeleagă că o nouă aventură militară în Ucraina, sau o destabilizare agresivă a Ucrainei va avea consecințe în relațiile cu NATO, în relațiile cu Europa și în general cu privire la interesele Federației Ruse în Europa și în lume”, a subliniat Mircea Geoană.

„Nu întrevedem un risc la adresa securității țărilor aliate, dar Ucraina, care nu este un aliat NATO, dar este un partener foarte important este astăzi sub o severă amenințare și o amenințare de intervenție militară este inacceptabilă”, a mai spus Mircea Geoană la Digi24.

G Ad:

VEZI ȘI: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Am rămas fără răbdare. Acum e timpul ca lucrurile să se miște

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că „răbdarea” Rusiei „s-a încheiat”, iar „acum este timp ca lucrurile să se miște”.

„Am rămas fără răbdare. Am avut foarte multă, am așteptat un răspuns specific la propunerile noastre, acum e timpul ca lucrurile să se miște”, a spus Lavrov în cadrul conferinței de presă. „Occidentul a fost condus de orgoliu și a exacerbat tensiunile, încălcând obligațiile sale și bunul simț”, a adăugat el.

Rusia a avertizat vineri SUA şi NATO că "nu va aştepta la nesfârşit" un răspuns la cererile sale

Rusia a avertizat vineri SUA şi NATO că "nu va aştepta la nesfârşit" un răspuns la cererile sale de a se stabili garanţii de securitate constrângătoare din punct de vedere juridic pentru a preveni extinderea în continuare a Alianţei şi amplasarea de armament în apropierea graniţelor sale, relatează agenţiile de presă EFE şi Interfax. Vezi aici subiectul pe larg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro