Data publicării:

Declarația generalului Gheorghiță Vlad, o pregătire a populației pentru război? Ce spune Chirieac

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus dacă, în opinia sa, declarația generalului Gheorghiță Vlad reprezintă o pregătire a populației pentru apărare, respectiv o posibilă introducere a serviciului militar obligatoriu.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, dacă declarația generalului Gheorghiță Vlad a fost ca o pregătire pentru un eventual război.

'Eu cred că nu. Nu am văzut pe nimeni îngrijorat în România de declarațiile generalului Gheorghiță Vlad. Până la urmă, nu acesta a fost scopul, ci generalul Gheorghiță a încercat, pur și simplu, să atragă atenția asupra unui fapt. România trebuie să majoreze cheltuielile pentru Apărare. Armata României la tehnologia modernă, care există acum și pe care începem să o avem și noi, nu are suficienți oameni. Aici nu trebuie să fii doar soldat, ci și inginer cu înaltă calificare, pentru a opera sistemul de apărare antiaeriană. Nu mai vorbesc despre piloții F-16 și F-35, care nu au doar competențe de pilot efectiv, ci și competențe de informatică avansată. Așa sunt mașinăriile astea noi cu care se omoară oamenii în secolul 21.', a spus Bogdan Chirieac.

'Declarația generalului Gheorghiță a fost, precum cea a generalilor din Marea Britanie și Germania, potrivit căreia națiunile europene trebuie să se pregătească pentru noi cheltuieli de înarmare și schimbarea modului în care cetățenii fac armata. Acesta este adevărul, nu există destui militari, nu doar în România, ci și în Europa. Haina militară nu îi atrage așa cum se întâmpla în secolul 20 sau cu mii de ani înainte.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Declarația generalului Gheorghiță Vlad

'Trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populației și aici pot să menționez că Ministerul Apărării Naționale are un proiect de lege, proiectul de modificare a Legii 446 privind pregătirea populației pentru apărare, în care de ani - zic, destul de buni - încercăm să schimbăm acest sistem un pic', a zis șeful Statului Major al Armatei României, generalul Gheorghiță Vlad.

Citește și - Vom ajunge la serviciu militar obligatoriu în România? Ce spun generalii Mircea Mîndrescu și Cristian Barbu după declarațiile lui Gheorghiță Vlad

Citește și - Germania trebuie să aibă în vedere introducerea serviciului militar obligatoriu (ministru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel