Decizie șocantă, după legea eutanasiei. "Nu mai am putere să lupt"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
oana-popescu
oana-popescu

Legea eutanasiei câinilor maidanezi a împărțit România în două. În timp ce unii au susținut uciderea în masă a câinilor maidanezi, alții au subliniat că acei câini sunt în stradă din cauza oamenilor și că trebuie luată o măsură umană. În urma deciziei CCR, care a stabilit că legea eutanasiei este constituțională, Oana Popescu, președinta Asociației "Speranța pentru Animale" a hotărât să plece din țară.

[caption id="attachment_370179" align="alignleft" width="312"] Foto: ziarulolteniei.ro[/caption]

În urmă lasă toată lupta. A castrat aproximativ că 5.000 de câini și a dat spre adopție 1.500. Despre decizia de a pleca, Oana Popescu a spus, potrivit ziarulolteniei.ro: "Am luat această decizie cu toată responsabilitatea, vreau să trăiesc într-un stat care prețuiește animalele, în care nu se întâmplă astfel de crime. Pe 10 octombrie voi pleca cu familie, cu tot, chiar și cu cei patru căței maidanezi. Nici nu vreau să mă gândesc la masacrul care o să urmeze în toată țara. Mii de câini vor fi omorâți, mii de suflete nevinovate vor muri în chinuri groaznice. Prefer să plec departe de România, să nu mai știu nimic ce se întâmplă aici. Nu mai suport să aud schelăituri, deja am coșmaruri! Mă culc cu altfel de sunete în minte, mă trezesc la fel. La primele ore ale dimineții primesc telefoane, sar în pantaloni și trebuie să alerg să scap un câine. Nu mai am putere să lupt cu un astfel de sistem. Acum toți sunt liberi să omoare câinii fără să fie trași la răspundere".

Apel către Oameni

Președinta Asociației "Speranța pentru Animale" a făcut un apel către iubitorii de animale: "Eu îi rog pe toți cei care iubesc animalele să se ducă la adăpost și să adopte căței. Sunt suflete nevinovate care vă vor răsplăti cu multă iubire. Sunt conștientă că nu toți au posibilitatea să ia acasă foarte multe animale. Poate doar cei care au locuințe la țară să le facă adăposturi. Eu plec din țară cu cei patru căței, toți maidanezi. Nu puteam să îi las aici. Nu înțeleg nici pe aceia care dau drumul pe străzi animalului pe care l-au avut. E regretabil". 

Chiar dacă pleacă, Oana Popescu lasă în urmă echipa de voluntari, despre care spune că "o las pe mâini bune, sunt sigură că echipa își va face treaba în continuare și vor încerca să salveze cât mai mulți căței, cât vor mai putea și ei".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel