Decizie istorică: UEFA rescrie istoria Mondialelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cupa
cupa

Unul dintre cele mai controversate meciuri din istoria Cupei Mondiale a avut loc în 1978. În faza grupelor Argentina avea nevoie de o victorie la scor împotriva celor din Peru, pentru a ieşi din faza grupelor. Generaţia lui Kempes a câştigat acel meci cu 6-0, a mers mai departe şi a câştigat finala cu Olanda, scor final 3-1.

Ca să depăşească Brazilia, cu care erau la egalitate de puncte, ”pumele” aveau nevoie de o victorie la scor. Şi chiar aşa s-a întîmplat, iar rezultatul de 6-0 le-a permis calificarea în finală datorită golaverajului: 8-0, faţă de 6-1.

S-a povestit apoi că, dîndu-se la o parte, Peru a fost premiată, între altele, cu multe trenuri cu grîu, ţara avînd atunci mari probleme alimentare. Ba, regimul de atunci ar fi obţinut şi extrădarea din ”Ţara tangoului” a 13 dizidenţi peruani potrivnici preşedintelui din acel moment, Francisco Morales Bermudez. Acum, ar exista mai multe mărturii ale celor implicaţi, iar Argentina ar putea fi acuzată oficial că a cumpărat respectiva partidă. Iar dacă se va proba, ar fi deposedată de trofeu pentru a fi înmînat Olandei.

UEFA va începe o anchetă privind acel meci, iar dacă se va dovedi că Argentina a câştigat necinstit, titlul va fi trecut în palmaresul Olandei, ţară care a jucat trei finale şi le-a pierdut pe toate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel