Decizie Ikea, cu impact global: un obiect aflat în orice casă dispare din septembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cel mai mare lanț de magazine din lume a luat o decizie importantă, care devansează cu trei ani termenul de grație oferit de Comisia Europeană. Din luna septembrie, Ikea scoate de la vânzare tuburile și becurile fluorescente.

Ikea va vinde, din septembrie, exclusiv lămpi bazate pe tehnologia LED, anunță The Guardian.

Uniunea Europeană, care a interzis becurile cu filament incandescent,  în 2012, se pregătea să le interzică și pe cele cu halogen, în 2016. Măsura a fost amânată pentru septembrie 2018, de teamă că noile tehnologii super-eficiente nu vor fi disponibile la timp pentru o schimbare de asemenea anvergură.

Un purtător de cuvânt al Ikea a explicat decizia luată de gigantul suedez. ”Încă de acum trei ani, cumpărătorii noștri au fost șocați când au văzut eticheta cu prețul lămpilor LED. Între timp, calitatea acestora și prețul au ajuns la un nivel care impune schimbarea totală.  Tehnologia a ajuns într-un punct critic, fără cale de întoarcere. Lămpile care folosesc LED funcționează de 20-30 de ori mai multe ore decât cele cu halogen, iar consumul este cu 85% mai mic”, susține Ikea.

Firma suedeză va deveni primul retailer care vinde doar lămpi cu tehnologie LED. Impactul acestei măsuri va accelera schimbarea în domeniu, fiind de așteptat ca becurile cu halogen să dispară din rafturi înainte de data limită stabilită de UE.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel