Decizie definitivă a instanței. ÎPS Teodosie trebuie să se pensioneze de la Universitatea „Ovidius“ din Constanța
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Decizie definitivă a instanței. ÎPS Teodosie trebuie să se pensioneze de la Universitatea „Ovidius“ din Constanța  /  Foto: Arhiepiscopia Tomisului
Decizie definitivă a instanței. ÎPS Teodosie trebuie să se pensioneze de la Universitatea „Ovidius“ din Constanța / Foto: Arhiepiscopia Tomisului
Înaltpreasfințitul Teodosie, decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius – Constanța, a fost obligat de instanță să renunțe la catedră și să se pensioneze.

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius – Constanța, a fost obligat de Curtea de Apel Galați să renunțe la catedră și să se pensioneze.

Regulamentul intern al Universității Ovidius prevede ca toate cadrele didactice să activeze până la vârsta de 65 de ani, după care să se pensioneze. Teodosie Petrescu, decan al facultății de Teologie, a refuzat să se supună acestui regulament, motiv pentru care, în toamna anului trecut, a deschis o acțiune în instanță prin care a atacat acest regulament, în speranța că va putea preda în continuare.

Numai că Tribunalul Constanța i-a respins acțiunea pe fond, în septembrie 2021, motiv pentru care ierarhul-profesor a atacat hotărârea la Curtea de Apel Constanța, după care dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Galați. Nu a avut noroc nici aici, întrucât, marți, 1 februarie, judecătorii gălățeni i-au respins recursul ca nefondat, iar această hotărâre este definitivă.

Minuta ședinței de la Curtea de Apel Galați:

Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii cererii de recurs invocată de intimată. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 01.02.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Document: Hotarâre 75/2022 01.02.2022

Prin urmare, Teodosie Petrescu, pe numele său real Macedon Petrescu, urmează a fi pensionat, scrie FocusPress.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ieșit din carantină la miezul nopții, continuând slujba în Catedrală

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a ieşit din carantină la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, în timpul slujbei pe care o susţinea online în capela amenajată în interiorul Palatului Arhiepiscopal, fiind însoţit de preoţi până în Catedrală, unde era aşteptat de zeci de enoriaşi pentru a continua ceremonialul religios.

Înainte de a ieşi din Palatul Arhiepiscopal, locul unde a stat în carantină, IPS Teodosie s-a adresat credincioşilor, spunându-le că exilul lui a luat sfârşit, urmând să fie faţă în faţă cu oamenii, în Catedrală.

"Iubiţi credincioşi, a trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul, aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului, coborând din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală, ca să fim de acum faţă către faţă şi iată să ne bucurăm împreună în rugăciune şi în toate slujbele pe care le facem în catedrală zilnic sau la alte biserici", a spus arhiepiscopul Tomisului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel