Urmărește emisiunea live
Decizie CONTROVERSATĂ la Madrid în contextul Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Proteste la Londra împotriva măsurilor impuse  de guvernul premierului Boris Johnson,
Proteste la Londra împotriva măsurilor impuse de guvernul premierului Boris Johnson,
Un spectacol a fost anulat duminică seară la Madrid. Opera a fost închisă deoarece mai mulți participanți au început să protesteze.

O membră a publicului de la teatrul de operă Teatro Real a spus că există rânduri de oameni fără niciun decalaj între ei: „Unele scaune au fost demontate, dar în zona superioară, unde eram toți strânși împreună, erau rânduri întregi de 15 persoane una lângă alta”. O altă membră a publicului a precizat că: „în primele 10 rânduri, cele mai scumpe, am fost cu toții apropiați și nu exista spațiu liber între noi”.

Teatrul Real a spus că „un grup mic de spectatori” a forțat anularea evenimentului de la operă iar reprezentanții au insistat că au fost respectate toate normele legale de siguranță. Într-un comunicat, aceștia au spus că opera funcționează la doar 51,5% din capacitatea sa totală. În același timp, ghidurile de la Madrid limitează ocuparea teatrului la 75% din capacitate.

Declarația mai spune că, în timp ce mulți dintre spectatori și-au găsit locuri noi, un grup mic și-a continuat protestele. După două încercări eșuate de a începe spectacolul, reprezentanții au luat decizia de a anula evenimentul, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel