Data publicării:

Decizia Sinodului pentru ÎPS Teodosie. Bogdan Chirieac: Se vrea la pace. Luptele pentru putere în sfânta biserică sunt asemănătoare cu cele din viața politică

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sfântul Sinod ar fi luat o decizie în cazul lui ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost judecat astăzi de Sfântul Sinod pentru "tulburarea păcii din viața Bisericii" și "răzvrătire". Potrivit Antena 3 CNN, acesta s-ar fi ales cu o mustrare în urma acestei ședințe. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest caz.

"Cu siguranță se vrea la pace, se vrea la liniște, ceea ce e de bine din partea Bisericii. Totuși, tulburător este să văd că luptele pentru putere în sfânta biserică sunt asemănătoare cu cele din viața politică. În loc ca viața politică să deprindă echilibru de la biserică, văd că s-a întâmplat invers. Poate doar anul acesta se întâmplă, de la anul se liniștesc lucrurile", a declarat Bogdan Chirieac.

Reamintim că în data de 9 februarie, Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutată şi respinsă în şedinţa Sfântului Sinod al BOR. Astăzi, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cunoscut pentru o serie de declarații controversate în spațiul public, a fost judecat pentru "încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică".

VEZI ȘI: ÎPS Teodosie, despre bărbații care nu poartă barbă: Sunt ciuntiți. Sunt triști...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel