Urmărește emisiunea live
Decarbonizarea sectorului energetic. Guvernul îi cere lui Virgil Popescu să răspundă urgent solicitării APP, după ce partidul a cerut abrogarea OUG
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Guvernul României îi cere lui Virgil Popescu să răspundă urgent solicitării Alianței Pentru Patrie, după ce partidul a solicitat abrogarea OUG privind decarbonizarea sectorului energetic.

Guvernul a răspuns Alianței Pentru Patrie, după ce partidul a cerut abrogarea OUG privind decarbonizarea sectorului energetic. În răspunsul pentru APP, Guvernul României îi solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să analizeze și să răspundă urgent solicitării Alianței Pentru Patrie. 

"Alianța Pentru Patrie a primit răspuns oficial din partea Prim-Ministrului Nicolae Ciucă, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului (S.G.G.), coordonat de Marian Neacșu, care și semnează în numele guvernului documentele pe care vi le vom prezenta mai jos.

Acest răspuns transmis oficial, este ca urmare a solicitării prin care Alianța Pentru Patrie a cerut Guvernului României să abroge Ordonanța de Urgență nr.108/30.06.2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, publicată în M.O partea I, nr. 659/01.07.2022.
Adică, Ordonanța închiderii activității de minerit din România.

Răspunsul Guvernului României

Guvernul României, prin semnătura lui Marian Neacșu – Secretarul General al Guvernului a transmis Alianței Pentru Patrie următoarele:


1) Răspunsul oficial prin care Alianța Pentru Patrie este înștiințată că Guvernul României a luat act de această solicitare și a cerut ferm Ministerului Energiei soluționarea acesteia.

2) Cererea Guvernului României către ministrul Virgil – Daniel Popescu, prin care guvernul îi cere acestuia în mod oficial, să analizeze și să răspundă urgent solicitării Alianței Pentru Patrie. În același timp, Guvernul îi solicită oficial Ministrului Energiei, ca acest răspuns să-i fie transmis și Prim –Ministrului, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Alianța Pentru Patrie apreciază promptitudinea răspunsului și trage următoarea concluzie:

- Atât la nivelul Cancelariei Primului – Ministru, cât și la Secretariatul General al Guvernului, există o doză mare nemulțumire față de Virgil Popescu, dându-ni-se de înțeles în subsidiar, că și Guvernul în ansamblul său este sufocat de petițiile și reclamațiile românilor, legate de ”activitatea” acestui personaj.

Alianța Pentru Patrie anunță public că este dispusă să aștepte maximum 30 de zile, conform termenului legal privitor la acordarea unui răspuns din partea Ministrulului Energiei, la solicitarea noastră, așa cum i s-a cerut și de către Guvern.

Alianța Pentru Patrie îl avertizează pe Virgil PopescuRăspunsul ministrului Virgil Popescu este așteptat cât mai repede, și va fi prezentat public de către Alianța Pentru Patrie, în condițiile în care zeci de mii de familii de mineri sunt lăsate, prin Ordonanța atacată mai sus, fără mijloace de subzistență.

Alianța Pentru Patrie îl avertizează pe Virgil Popescu – Ministrul Energiei, că indiferent de susținerea sa de la Bruxelles, indiferent de posibilitatea de a-și sfida propriul guvern și de a nu-i trimite acestuia răspunsul solicitat în mod oficial, noi dorim/ așteptăm răspunsul său urgent, și nu vom permite depășirea celor 30 de zile, conform legilor în vigoare!

În ziua 31, dacă NU primim răspunsul și soluția din partea ministrului Virgil Popescu (pe care o vom face publică), Alianța Pentru Patrie va depune încă o Plângere Penală pe numele său, pentru abuz în serviciu și încălcarea legii transparenței informațiilor!", a transmis într-un comunicat Codrin Ștefănescu, Secretar General A.P.P.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel