Dealerii care au vândut droguri la festivalul SAGA, reținuți de poliție după cinci luni
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Senat: Un oficial al DIICOT, audiat la Comisia pentru drepturile omului în cazul dezastrului cu droguri de la Festivalul Saga - Foto Agerpres
Senat: Un oficial al DIICOT, audiat la Comisia pentru drepturile omului în cazul dezastrului cu droguri de la Festivalul Saga - Foto Agerpres
Dealerii care vindeau droguri la festivalul SAGA au fost reținuți recent, la cinci luni de la evenimente. 

Doi dintre dealeri au fost reținuți de procurorii DIICOT, în urma unor descinderi în Călărași. Potrivit unor surse din anchetă, cei doi indivizi ar fi făcut trafic de heroină și de cocaină pe tot parcursul festivalului, dar și de hașiș în restul anului. 

Bărbații fac parte din clanul Zoicărenilor, care locuiesc în sectorul 2 din București, acolo unde s-a și desfășurat festivalul Saga, în perioada 3-5 iunie. 

Un tânăr și-a pierdut viața la festival

În cadrul festivalului, un tânăr din Republica Moldova  și-a pierdut viața după ce ar fi ingerat substanțe interzise. La acea vreme 118 de persoane s-au ales cu dosar penal pentru deținere de droguri în vederea consumului, iar patru persoane pentru trafic de droguri. 

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, în cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi mai mult de 400 de mandate de aducere.

"Au fost efectuate 34 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri și au fost puse în executare: 193 mandate de percheziţie domiciliară şi 236 mandate de aducere; 13 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane şi minori şi a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare: 51 mandate de percheziţie domiciliară şi 76 mandate de aducere; 4 acţiuni operative pe linia combaterii criminalităţii informatice, urmând a fi puse în executare: 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 24 mandate de aducere; 3 acţiuni operative pe linia combaterii macrocriminalităţii economico-financiare, urmând a fi puse în executare: 67 mandate de percheziţie domiciliară şi 74 mandate de aducere", informează DIICOT. 

 

Ce spunea DIICOT după festivalul SAGA

 

Imediat după festivalul SAGA, acolo unde au fost numeroase cazuri de consum de droguri, DIICOT anunța mass-media despre instrumentarea a peste 70 de dosare penale pentru consum și trafic de droguri. 

”Urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media cu privire la evenimentele derulate în cadrul unui festival care a avut loc în municipiul București în perioada 03 – 05 iunie 2022, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura centrală au fost înregistrate, până în prezent, un număr de 74 cauze penale, dintre care 70 la data de 09.06.2022, constituite ca urmare a înaintării proceselor – verbale de constatare întocmite de către organele cu atribuții de asigurare și menținere a ordinii publice cu ocazia activităților desfășurate de acestea în contextul festivalului menționat mai sus.


Actele de constatare au vizat comiterea infracțiunii de deținerea de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel