De unde a pornit recomandarea consumului a 2 litri de apă pe zi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
bea-apa
bea-apa
Ce cantitate de apă este sănătos să consumi într-o zi este una dintre întrebările pe care şi le pun foarte mulţi oameni, îndeosebi cei care ţin să ducă o viaţă sănătoasă. 

Medicii recomandă consumul a 2 litri de apă pe zi. Ei bine, potrivit BBC, această idee, că este sănătos să bei doi litri de apă în fiecare zi, a pornit în 1945, în Statele Unite ale Americii. 

Potrivit sursei citate, în 1945, Consiliul Național de Cercetări pentru Alimente și Nutriție din Consiliul Național de Cercetare al SUA a sfătuit adulții să consume un mililitru de lichid pentru fiecare calorie de alimente consumată, ceea ce echivalează cu doi litri de apă pentru femei - la o dietă de 2.000 de calorii și doi litri și jumătate pentru bărbații care consumă 2.500 de calorii. Însă cei 2 litri neînsemnând că trebuie să bei efectiv această cantitate, ci includeau şi apa din legumele şi fructele consumate pe durata unei zile.

Între timp, în 1974, cartea Nutrition for Good Health, ai cărei coautori sunt nutriționiștii Margaret McWilliams și Frederick Stare, a recomandat ca un adult să consume între șase până la opt pahare de apă pe zi. Dar, au scris autorii, acest lucru poate include fructe și legume, băuturi cafeinate și răcoritoare, chiar și bere, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel