De teama coronavirusului, la ”urgență ajung doar urgențele”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Numărul persoanelor care se prezintă la UPU Craiova au scăzut la jumătate de când a apărut coronavirusul în Oltenia. 

Cristiana Geormăneanu, medic de urgență la Spitalul Județean Craiova, a declarat că, de teama coronavirusului, la „urgență ajung doar urgențele". Potrivit acesteia, numărul prezentărilor în UPU a scăzut la jumătate față de o zi obișnuită de acum o lună.

„Foarte mulți pacienți veneau în departamentul de urgență pentru că procedura era mult simplificată față de cea din policlinică sau cea de la medicul de familie. Săreau peste programare, ca să spunem așa, veneau în urgență și chiar solicitau investigații, unii dintre ei refuzând chiar consultația medicală spunând că ei știu de ce au nevoie: au nevoie de o radiografie, de un computer tomograf, nu știu ce analize. Debutul simptomelor era cel mai frecvent în urmă cu o săptămână, în urmă cu zece zile, în urmă cu două săptămâni, însă lucrurile s-au schimbat mult în ultima perioadă.

Chiar acum, în urmă cu câteva zile, am avut pe durata zilei, într-o tură de 12 ore de zi – 120 de prezentări, ceea ce înseamnă extrem de puțin, comparativ cu zilele obișnuite, de acum o lună, când prezentările în urgență erau mult peste trei sute", a declarat, pentru Mediafax, Cristiana Geormăneanu, medic UPU Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel