Urmărește emisiunea live
De Sf. Cuv. Teodosie cel Mare, Arhiepiscopul Tomisului își serbează onomastica. ”Întru mulți și binecuvântați ani de ocrotire spirituală!”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
 Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
În ziua pomenirii Sf. Cuv. Teodosie cel Mare, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, își serbează onomastica.  

„Întru mulți și binecuvântați ani de ocrotire spirituală!”, a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopul Teodosie s-a născut în Vatra Dornei. La botez a primit numele de Macedon.

În iulie 1999, a obţinut titlul de doctor în Teologie al Facultăţii de Teolo­gie Ortodoxă din Bucureşti, cu teza: Car­tea Psalmilor şi importanţa ei pentru viaţa pastoral-misionară a Bisericii; doctor în Muzică (2005).

La Bucureşti a desfăşurat o impresionantă activitate în toate dome­niile vieţii bisericeşti, ceea ce a făcut ca, în 21 februarie 2001, Colegiul Electoral Bisericesc să-l aleagă în istoricul scaun arhiepiscopal de la Tomis (Constanţa); la 8 aprilie 2001, în Duminica Floriilor, a avut loc întronizarea la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, notează basilica.ro.

A desfăşurat o bogată activitate ştiinţifică, ce s-a concretizat în lucrări pre­cum: Cartea Psalmilor şi importanţa ei în viaţa pastoral-misionară a Bisericii (teză de doctorat publicată în 2001 şi 2008), Muzica Vechiului Testament (2001), Viaţa iudeilor oglindită în Psaltirea lui David (2001), Psaltirea cu explicaţii şi adnotări asupra termenilor biblici (2001), Psaltirea ilustrată (2002), Mărturii ale vieţii creş­tine dobrogene (2004), Mitropolia Tomisului (în colaborare cu Adrian Rădulescu, 2004); numeroase studii şi articole în dife­rite periodice bisericeşti; este membru în diferite asociaţii şi organizaţii bisericeşti, culturale şi sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel