De la ora 15:00, a intrat în vigoare alerta de furtuni, cu grindină și vânt puternic: Rafale de 70 - 90 km/h. Zonele vizate/ ANM
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte meteo de instabilitate atmosferică. După zile de foc, se anunță furtuni puternice. 

În intervalul 22 iunie, ora 15:00 – 23 iunie, ora 10:00, este valabil Cod Galben de instabilitate atmosferică: ”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”. 

Duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, local în jumătatea de nord a țării și izolat în rest.

Între orele 22 iunie, ora 15:00 – 23 iunie, ora 06:00, a fost emis Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată: ”În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel