De ce Vaticanul vrea să dea în judecată compania Benetton
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Reacţiile la adresa noii campanii publicitare lansate de Benetton se multiplică.  Vaticanul a anunţat că va acţiona în instanţă pentru interzicerea difuzării clipului în care apare Papa Benedict al XVI-lea sărutându-se cu imamul egiptean sunit Ahmed el Tayyeb, scrie Le Monde. Imaginea a fost prelucrată în photoshop și face parte din campania retailerului United Colours of Benetton (UCB), numită "Unhate" (Să nu urâm).

Autor: Alexandra Dumitru

Campania publicitară, recent lansată a fost catalogată manipulatoare şi total inadecvată de clericii catolici:”un exemplu al lipsei de respect faţă de Papă, o afensă la adresa creştinătăţii şi o violare clară a demnităţii umane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. În plus, un banner ce ilustra sărutul trucat al Papei, amplasat în apropierea Sfântului Scaun a fost îndepărtat joi dimineaţa, potrivit Reuters.

Din partea politicienilor francezi, ministrul culturii Frédéric Mitterrand nu s-a arătat impresionat în mod neplăcut de montajul video, ci l-a considerat mai degrabă o formă de publicitate ”ironică”. Pe de altă parte, reprezentanţii Casei Albe şi-au exprimat dezacordul privind spotul ”Unhated”, însă fără a prevede acţionarea în justiţie. ”Casa Albă duce o politică de inacceptare a utilizării imaginii preşedintelui în scopuri comerciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Eric Schultz.

Citeşte şi : Liderii mondiali, în imagini aşa cum nu i-ați mai văzut – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel