De ce unii bărbaţi își vopsesc doar o unghie cu ojă? Nu te-ai fi gândit la aşa ceva
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook, Polished Man Official
Foto: Facebook, Polished Man Official
Bărbaţii care poartă o unghie de la mână vopsită cu ojă n-ar trebui să te revolte, ci să-ţi amintească motivul şi cauza bună pentru care aleg să facă acest lucru. Te poţi implica şi tu pentru a aduce o schimbare pozitivă în lume.

Multe vedete de la Hollywood şi artişti ca solistul Maroon 5, Macaulay Culkin, Bon Jovi, Eric Clapton şi alţiim poartă deseori o unghie vopsită cu ojă de culoare închisă, de regulă la degetul mic, dar nu neapărat. Însă nu doar în rândul artiştilor se întâmplă asta. Putem vedea tot mai des la mâinile bărbaţilor ojă neagră, roşu burgundy sau navy. Ce semnifică, de fapt? E doar cool sau... uneori mai e şi altceva?

„Polished Man‟ este un concept care a început când Elliot Costello, directorul general al unei organizaţii australiene, a cunoscut o fetiță de 8 ani într-o vizită în Cambodgia. Micuţa Thea tocmai fusese salvată după doi ani de abuz sexual și fizic într-un orfelinat. Jocul unei fetiţe a inspirat o mişcare care susţine alţi copii Thea şi Elliot au ajuns să vorbească mai mult și, în scurt timp, au devenit prieteni apropiaţi. Ea i-a desenat o inimă în palmă și i-a vopsit unghiile cu lac de unghii albastru. Jocul fetei l-a inspirat pe Costello să creeze „Polished Man‟, un concept de design care s-o ajute pe ea și pe alți copii care au trecut prin ce a trecut ea, deoarece un copil n-ar trebui să sufere din cauza adulților abuzivi.

După ce a părăsit Cambodgia, Elliot Costello a decis să-și vopsească una dintre unghii pentru a-și aminti de Thea. În semn de solidaritate, alți bărbați au preluat acest gest pentru a creşte gradul de conștientizare asupra abuzurilor copiilor de pretutindeni. Văzând impactul ideii lui, Costello a dedicat un site mişcării „Polished Man‟ unde a scris: „Puterea de a opri abuzurile este în mâinile tale. Începe cu pictarea unei unghii. Acea unghie duce la o conversație care inspiră donația. Acea donație permite prevenirea și protecția copiilor‟.

Şi femeile se pot alătura mişcării Polished Man

Cum cauza lui este una bună, Costello a încurajat şi doamnele să se implice şi chiar să-ţi învețe partenerii să-și vopsească unghiile în semn de solidaritate. I-a îndemnat pe toţi cei interesaţi de mişcarea pe care a creat-o să posteze fotografii pe rețelele de socializare folosind hashtag-uri ca „Prefer un #PolishedMan‟. Fondurile din campanie sunt donate unor programe de prevenire și recuperare pentru copiii care au suferit din cauza abuzurilor fizice şi emoţionale care îi vor afecta pentru întreaga viaţă. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.polishedman.com. Tot aici puteţi dona în lei, având garanţia că banii ajung unde trebuie şi ajută pe cine trebuie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel