De ce trebuie să mergi minimum 6.000 de pași pe zi dacă ai peste 60 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce trebuie să mergi minim 6.000 de pași pe zi dacă ai peste 60 de ani / Foto: Pixabay, de Jaesub Kim
De ce trebuie să mergi minim 6.000 de pași pe zi dacă ai peste 60 de ani / Foto: Pixabay, de Jaesub Kim
Află în articol de ce este recomandat să mergi minimum 6.000 de pași pe zi dacă ai peste 60 de ani.

Un nou studiu sugerează că persoanele de peste 60 de ani își pot reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare, mergând între 6.000 și 9.000 de pași pe zi.

În comparație cu persoanele care făceau 2.000 de pași pe zi, cercetătorii au descoperit că persoanele care mergeau între 6.000 și 9.000 de pași zilnic aveau un risc redus de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral, cu 40% până la 50%.

Acest studiu se concentrează pe riscul bolilor cardiovasculare (BCV) și vine în completarea unui studiu anterior de la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville. Studiul anterior a demonstrat că mersul a 8.200 de pași pe zi poate reduce riscul unei game largi de probleme cronice de sănătate.

Noul studiu raportează concluziile unei meta-analize a opt studii care reflectă date de la 20.152 de persoane din Statele Unite și alte 42 de țări. Vârsta lor medie a fost de 63,2 ani, plus sau minus 12,4 ani, 52% fiind femei.

Mergeți mai mult pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare


Medical News Today a vorbit cu dr. Amanda Paluch, epidemiolog și kinetolog la Universitatea din Massachusetts Amherst. Dr. Paluch a spus că oamenii care merg în prezent între 2.000 și 3.000 de pași pe zi ar experimenta o reducere și mai semnificativă a riscului de BCV dacă ar merge pe jos și mai mult. Studiul a constatat că pentru fiecare 1.000 de pași adăugați, a existat o reducere progresivă a riscului de boli cardiovasculare.

"Nu a existat o limită la care să nu existe beneficii suplimentare în studiul nostru. Fiecare creștere progresivă a fost asociată cu un risc mai scăzut de boli de inimă la adulții în vârstă", a explicat Medicul.

Analiza a constatat o reducere progresivă a riscului de BCV pentru persoanele care merg până la 15.000 de pași pe zi. Întrucât studiile originale nu au mers mai departe de atât, dr. Paluch a spus că analiza ei nu oferă perspective cu privire la posibilele beneficii de a face mai mult de 15.000 de pași pe zi.

Studiul sugerează că persoanele care speră să-și reducă riscul de BCV ar putea lua în considerare stabilirea unor obiective care par să fie mai realizabile decât ținta de 10.000 de pași pe zi, adesea citată, care nu s-a bazat pe cercetări științifice.  Deși este adevărat că cu cât sunt mai mulți pași, cu atât mai bine - cel mai important lucru este să crești numărul de pași.

Diferența dintre persoanele tinere și cele mai în vârstă


Studiul nu a găsit nicio asociere între creșterea numărului de pași și scăderea riscului de BCV în cazul adulților mai tineri.

Dr. Paluch a spus că acest lucru nu este surprinzător, deoarece BCV este în mare parte o boală a persoanelor în vârstă. Studiul raportează că doar 4,2% dintre adulții mai tineri au avut ulterior boli cardiovasculare, spre deosebire de 9,5% dintre adulții în vârstă. Acest lucru nu înseamnă că adulții mai tineri nu ar trebui să facă mișcare pentru sănătatea lor cardiovasculară, a spus dr. Paluch:

"Pentru adulții mai tineri, a fi activ fizic aduce beneficii multor dintre precursorii bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul de tip 2. Aceste afecțiuni sunt mai probabil să se dezvolte la adulții mai tineri și sunt importante pentru prevenirea timpurie a bolilor cardiovasculare", a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel