Data actualizării:
Data publicării:

De ce trebuie mâncată ciorba/supa seara și nu la prânz. Nutriționistul Wasim Nazer, explicații: "Poţi mânca şi o felie de pâine"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum ar trebui să mâncăm corect și de ce ciorba/supa este de preferat să fie consumată seara și nu la prânz.

"Micul dejun poate să conţină brânză, ouă. Apoi, la 2-3 ore, este preferabil să iei un fruct. La prânz, în termen de 3 -4 ore maxim, trebuie să mai iei o masă - un bol mare de salată verde, tot ce înseamnă verde.

Este important, când ţii dietă, să nu foloseşti mult ulei, chit că este ulei de măsline care este sănătos, dar are multe calorii. O lingură de ulei de măsline are 100 de calorii, cât poate avea tot bolul.

Poţi să foloseşti orice fel de carne. Ideal este să consumi o bucată de carne de grosimea palmei - între 200 şi 300 de grame. La două trei ore, poţi să mai consumi un fruct - pe la 13:00 - 17:00 maxim.

Seara, preferabil este să mănânci supă/ciorbă, pe care oamenii o consumă în general la prânz. Eu prefer să o consumăm seara. Are foarte puţine calorii, este săţioasă - poţi mânca şi o felie de pâine -, mai ales, dacă are carne. Îţi ţine de foame o perioadă lungă de timp, are grăsimi", a spus Wasim Nazer, în emisiunea Pastila de Frumusețe.

"Este preferabil să nu mai consumăm nimic cu 2-4 ore înainte de somn. Omul, dacă se culcă la ora 00:00, de la ora 20:00 nu mai consumă nimic", a punctat nutriţionistul.

Vezi și: De ce ni se spune că nu sunt bune carnea, ouăle și lactatele. Nutriționistul Wasim Nazer: Acesta este scopul! Trebuie să consumăm de toate 

Bomba calorică pe care părinții le-o servesc copiilor la micul dejun. Nutriționistul Wasim Nazer: Îl înveţi să fie gras. Duce la diabet, cu timpul

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel