De ce te poți îngrășa din cauza cafelei
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Cafeaua stimulează pofta de dulciuri, ceea ce poate duce la creșterea în greutatea, arată un studiu american. 

Cafeaua și alte băuturi care conțin cofeină diminuează sensibilitatea pentru gustul dulce, ceea ce poate crește apetența și, drept urmare, consumul de dulciuri. Descoperirea aparține cercetătorilor de la Universitatea Cornell din New York, care au testat influența cofeinei asupra reacției papilelor gustative. 

În studiu au fost incluși 107 participanți, care au fost împărțiți în mod aleatoriu în două grupuri: unora li s-a oferit cafea decofeinizată, iar celorlalți, cafea cu o concentrație de 200 miligrame de cofeină, cu aceeași cantitate de zahăr.

Persoanele care au consumat cafea cu cofeină au raportat un gust mai puțin dulce decât cele care au băut cafea decofeinizată. 

Autorii spun că această scădere a abilității de a simți gustul dulce ține cât timp persistă efectul cofeinei. Acest lucru poate fi simțit și pe propria piele. Mulți au tendința de a asocia cafeaua cu o prăjitură sau mănâncă un dulce imediat după licoarea amăruie. Cu toate acestea, nutriționiștii nu recomandă sub nicio formă acest lucru. 

Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Food Science. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel