De ce te îngraşi? Nu poftele sunt de vină. Uite ce greşeli faci, fără să ştii
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
E o vorbă veche: dacă eşti într-o gaură adâncă cu o lopată în mâini, încetează să mai sapi. Deci, dacă te-ai îngrășat dar nu ai făcut schimbări în obiceiurile zilnice, te scufunzi puțin câte puțin în fiecare zi, dar continui să te întrebi de ce se întâmplă acest lucru. Iată câteva din greşelile pe care le faci la masă!

Nu poftele pe care ți le faci din când în când sunt vinovate pentru kilogramele în plus. Ci lucrurile mărunte pe care le faci zi de zi determină dimensiunea taliei tale. Obiceiurile alimentare care ar putea contribui la supraponderabilitate sunt multe, iată câteva dintre ele.

Consumi alimente cu un conținut scăzut de grăsimi

Poate suna ciudat, dar nu mai cumpăra alimente comercializate sub formă de smoothie cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, nici măcar pe cele care sunt recomandate pentru slăbit. De obicei, produsele cu conținut scăzut de grăsimi te scapă doar câteva calorii. Acest lucru se datorează faptului că producătorii de alimente înlocuiesc grăsimile inofensive cu carbohidrați simpli cu performanță slabă, care se digeră rapid, provocând aşa-zis-ul "sugar rush" (furtună de zahăr).

Ignori cantitățile de sodiu

Cel mai important lucru atunci când cumperi alimente din magazin este să citești eticheta. Cea mai mare parte a excesului de sodiu provine din alimente procesate, cum ar fi vafe congelate, covrigi, brânză de vaci, burgeri vegetarieni și sosuri de salată. Sarea te îngrașă? Este puțin probabil să provoace creșterea numărului de kilograme, dar sarea te va face să arăți mai grasă, deoarece provoacă balonare.

Mănânci prea repede

Durează 20 de minute până când stomacul tău îi spune creierului că s-a saturat. Un studiu din Jurnalul Asociației Americane de Dietetică a constatat că cei care mănâncă încet consumă cu 66 de calorii mai puțin la o masă, în comparație cu cei care mănâncă rapid. Ce înseamnă 66 de calorii? Dacă poți face asta la fiecare masă, vei pierde mai mult de 20 de kilograme pe an!

Încerci diete drastice

Dacă ai ținut dieta Paleo sau una cu un conținut scăzut de carbohidrați, atunci mergi pe această linie. Deseori, dietele care nu permit anumite grupe de alimente, nu permit echilibrul și moderația de care ai nevoie pentru un plan sănătos de alimentație pe tot parcursul vieții. În plus, persoanele care urmează aceste planuri pot fi predispuse la deficiențe nutriționale periculoase. Sau se pot plictisi pur și simplu cu planul lor restrictiv și pot ajunge să mănânce, ulterior, în exces.

Mănânci din farfurii mari

Un studiu publicat în revista Obesity Science & Practice a constatat că atunci când li se oferă o opțiune, 98,4% dintre persoanele obeze optează pentru farfurii mai mari. Consecințe: mai multe alimente, mai multe calorii și mai multe grăsimi corporale. Ține porțiile sub control, alegând feluri de mâncare mai mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel