De ce spune Cristian Preda că România livrează paradoxuri politice
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda comentează pe blogul personal "cearta" din PRM privind ocuparea locului rămas vacant în Parlamentul European, după ce liberalul Gigi Becali a fost ales în Parlamentul României, în urma alegerilor legislative din 9 decembrie. În opinia democrat-liberalului, "ca de obicei, România livrează paradoxuri politice", având în vedere că subiectul legat de cine va prelua mandatul din PE generează discuții ample în țară, deși grupul din care va face parte viitorul europarlamentar are o "influență politică egală cu 0".

,,Cearta iscată în PRM de înlocuirea lui Becali ca deputat european are ceva ridicol. Cel care va primi până la urmă mandatul va face parte din așa-numitul grup al neafiliaților. E vorba despre cei care nu sunt acceptați la Strasbourg și la Bruxelles de vreo familie politică europeană. E un grup cu influență politică egală cu 0 (zero). Ca de obicei, România livrează paradoxuri politice", a arătat, marţi, europarlamentarul PDL într-o postare pe blogul personal.

Cristian Preda consideră că la Bucureşti se discută despre înlocuirea lui Gigi Becali din PE ,,cu mai multă pasiune" decât s-a discutat vreodată orice alt subiect legat de Parlamentul European. ,,Deși nimeni nu-l ia în seamă în plan european, Becali e considerat o valoare la București, fiind integrat în PNL și promovat insistent de presă. Pe de altă parte, la București se discută despre înlocuirea lui Becali cu mai multă pasiune decât s-a discutat până acum orice alt subiect legat de PE", a comentat Cristian Preda.

După ce AEP a comunicat în urmă cu o zi că PRM a precizat că cel care va ocupa locul lui George Becali la Parlamentul European va fi Dan Dumitru Zamfirescu, Eugen Mihăescu a declarat, marți, pentru NewsIn, că el este cel îndreptățit să meargă în PE, fiind membru cu drepturi depline.

De asemenea, Eugen Mihăescu a mai susținut că a depus și o notificare în acest sens la Autoritatea Electorală Permanentă.

Referitor la notificare, vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ a declarat, marţi, pentru NewsIn, că dacă Eugen Mihăescu este nemulţumit că PRM nu îl susţine pe el să ocupe locul vacant din PE, poate ataca decizia în justiţie şi că Autoritatea nu are competenţă legală să se amestece în problemele interne ale PRM. "PRM ne-a indicat că dl Zamfirescu va ocupa postul vacant în Parlamentul European, ceilalţi nu mai sunt membri. (...) AEP nu are competenţa legală să se amestece în problemele interne ale PRM", a declarat Muhuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel