De ce se moare pe capete în Italia. Comparație cu Germania. Vâlcu: ASTA explică!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Val Vâlcu explică de ce se moare pe capete în Italia și cum de Germania ține sub control noul Coronavirus. 

Se moare pe capete în Italia. Numărul deceselor a ajuns astăzi la 827. Doar astăzi, au murit 196 de oameni. Se pune întrebarea justificată de ce este atât de mare mortalitatea în Italia, cum de au ajuns să se infecteze cu noul coronavirus un număr uriaș de oameni (12.462 de persoane infectate cu noul coronavirus), într-un timp relativ scurt. S-a făcut o comparație cu Germania, unde sunt aprox. 1.800 de cazuri confirmate și doi morți. 

”În Italia, e afectată populația vârstnică, de 70+. Asta e cert! De ce nu este afectată în aceeași proporție și Germania, unde, de asemenea, populația e îmbătrânită? Răspunsul constă în modelul de îngrijire. În Italia, se angajează badante la negru, nu doar din România, pentru că iau mai puțini bani, îngrijesc mai mulți bătrâni, mergând din casă în casă.” subliniază Val Vâlcu. Jurnalistul precizează că-n Germania, ”îngrijirea e specializată, contactele între vârstnici sunt mai reduse și asta explică de ce mortalitatea e mai mare în Italia, contaminarea fiind la un nivel cu mult mai ridicat”. 

SOLUȚIA

”Cea mai bună soluție pentru a scădea mortalitatea e izolarea bătrânilor. Ori, la noi, se procedează invers, se întrerup cursurile, se închid universitățile, instituțiile publice, în loc să-și izoleze fiecare bătrânii, să ia măsuri pentru a-i feri pe cei vulnerabili, din grupele de risc” mai precizează jurnalistul, întărind că ”soluția este să-i protejăm pe vârstnici”. 

Prof. dr. Alexandru Rafila a întărit această soluție într-o declarație publică, în care a subliniat că acum Canada inventariază bătrânii singuri, pentru a ajuta principala grupă de risc și a preveni contaminarea extinsă la categoria cea mai vulnerabilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel